söndag 26 februari 2017

Arthur Peppers diskreta charm av Phaedra Patrick

En mysig bok om en sorgen man!

Handling: Efter 40 års äktenskap sörjer Arthur Pepper sin bortgångna hustru Miriam djupt. När han på årsdagen av hennes död bestämmer sig för att äntligen gå igenom hennes kvarlämnade saker, hittar han ett exklusivt guldarmband med berlocker undangömt i en sko. Flera av berlockerna förefaller mycket dyrbara - en av dem är en liten elefant som har en inskription med ett telefonnummer till Indien. När Arthur bestämmer sig för att ringa numret blir det början på ett äventyr som kommer att föra honom till platser han aldrig tidigare besökt. Han upptäcker hur lite han egentligen vet om det liv Miriam levt innan de båda träffades. I sökandet efter sanningen kommer han att finna både tröst och kärlek där han minst anat det.


Det här är en klassisk mysig roman om en man som förlorat sin hustru sen 40 år och som har oerhört svårt att hitta sig själv i sorgen. Istället avskärmar han sig från allt och alla inklusive sina barn och lever helt enligt sina fasta rutiner. Men efter ett års djup sorg börjar han rensa hennes saker och hittar då ett armband som han aldrig sett tidigare. Plötsligt visar det sig att hans hustru hade ett förflutet som han inte alls var beredd på och var hon den person han faktiskt trott. I sin jakt på hustruns förflutna träffar Arthur på många olika människor. De flesta goda som får honom att gå vidare i sin sorg.

Jag tyckte om den här boken. Det är en klassisk feel-good om en människor som har ett förflutet. Det finns sorg, det finns fina miljöbeskrivningar, det finns excentriska människor och det finns hjärta.

Det är nog ingen bok jag kommer minnas jättelänge men det är en bok som gav mig en mysig läshelg.

Betyg 4- av 5.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar