måndag 13 februari 2017

Det kommer alltid en ny himmel av Lori Nelson Spielman

En riktig feel-good!

Handling: Elizabeth har inte lång tid kvar. Och hon vet att hennes 34-åriga dotter Brett inte är lycklig, trots ett på ytan perfekt liv med pojkvän, jobb och lyxig lägenhet. Hur ska Elizabeth kunna hjälpa sin dotter?

När testamentet efter Elizabeth ska läsas upp räcker advokaten Brett en skrynklig, gulnad papperslapp. Lappen innehåller en lista med de livsmål Brett skrev ner som tonåring och som hennes mamma sparat i hemlighet och nu ber henne att försöka uppnå: allt från att bli förälskad och skaffa barn till att skaffa en häst, arbeta som lärare och lappa ihop förhållandet till den frånvarande pappan.

Men hur ska det gå till? Lärardrömmen har Brett för länge sedan övergett för en högavlönad marknadsförartjänst. Pojkvännen Andrew vill inte ha barn och Brett har gett upp hoppet om att någonsin bli mamma. Och hennes pappa är död sedan sju år tillbaka.

Vägen till att bocka av listan visar sig vara lång, slingrande och oförutsägbar. Brett får lov att ge upp sin bekväma tillvaro och ompröva sina val.


Jag började läsa den här en söndagsmorgon och under eftermiddagen läste jag ut den. Boken börjar när Elizabeth redan har dött och vi får direkt hoppa in i Bretts sorg. Som alltid med feel-good så är det ofta en hel del smärta och Brett blir mycket förvirrad, arg och ledsen när testamentesuppläsningen inte alls går som hon trott.

Steg för steg betas listan av och det sker lite oväntade saker i hennes liv. Boken är rätt förutsägbar men säg vilken feel-good som inte är det. Jag tyckte i alla fall att den var mysig och njöt under min sköna nästan pliktfria söndag.

2 kommentarer:

  1. Åh, jag gillade den här boken jättemycket! Mina tankar kommer lite längre fram på bloggen.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag blev lite orolig först med en typisk pinsamhetsscen i början men det var som tur vad ett undantag.

      Radera