söndag 23 maj 2010

Bokfrågornas ABC - bokstaven Y

Lilla O:s frågor som bygger på bokstaven Y.

Yggdrasil är världsträdet med tre rötter i den nordiska mytologin där de tre nornorna bor. Berätta om en bok där mytologi har betydelse.

Den jag kommer att tänka på är Anna Janssons första bok Stum sitter guden med polisen Maria Wern som huvudperson.

Kan du berätta om en riktigt ytlig bok som du har läst?

Luftslott av Sheila O'Flanagan kändes extremt ytlig och som en tjockare Harlequinbok. Jag var irriterade under hela läsningen (och då inte irriterad på ett positivt sätt).

Yta kan i vissa fall vara avgörande för hur böcker betraktas. Vilket är det vackraste/bästa/coolaste/fulaste/tråkigaste bokomslag du vet?
Vacker

Fult

Plottrigt och otilltalande

Stämningsfullt


Vilseledande

Fult men lite coolt


Tråkigt


Finns det någon avslutad bokserie som du önskar att det fanns ytterligare böcker i?

Nu har jag visserligen inte läst de senaste/sista böckerna än av Mons Kallentoft och Ann Cleeves. Men om jag minns rätt så har båda sagt att de skriver en bok om vardera årstid och om de slutar serierna efter fyra böcker så kommer jag nog bli besviken.

3 kommentarer:

 1. Håller med dig helt om omslagen, tycker verkligen om Tusen strålande solar. Luftslott var helt okej tidsfördriv tyckte jag, men absolut ingen djup sak.
  Har inte börjat läsa Cleeves ännu, men har den första i hyllan. Kallentofts senaste läste jag just. Tråkigt om det är den sista.

  SvaraRadera
 2. Haha, vad det gäller bokomslagen tycker jag nästan helt tvärtom - ettan gillar jag inget vidare, men resten är snygga, kanske inte igelkotten :)

  SvaraRadera
 3. Vad spännande att man tycker så olika om omslagen.

  SvaraRadera