måndag 5 mars 2012

Vecka 36 av Sofie Sarenbrant

En lättläst spännande deckare!

Handling: Sommarsäsongen i det lilla fiskeläget Brantevik är över för den här gången. För familjerna Winter och Malm har det varit en regnig semestervecka och stämningen är inte på topp. De bästa vännerna Johanna och Agnes är båda gravida och inom några få veckor kommer de att vara mammor.
I ett försök att ändå avsluta vistelsen på ett bra sätt bestämmer sig paren för att gå och sjunga karaoke på den lokala hamnkrogen. Men något går fruktansvärt fel och på morgonen när de andra vaknar är Agnes borta.
Agnes försvinnande blir veckans stora nyhet och polisen och media arbetar var och en på sitt håll för att finna en lösning på gåtan. Men det blir en kamp mot tiden och allt tar en oväntad vändning när en död kvinna hittas uppspolad på en strand...


Den här har legat länge och väntat på att bli läst. Just nu har jag det rätt hektiskt på jobbet så jag väljer med flit böcker som är lite lättare att komma igenom (hyfsat lättlästa och med bra tempo) och då blir det oftast en deckare. 

Nu tog jag i alla fall tag i den och när jag väl kommit in i den så gick det undan. Eftersom huvudpersonerna är gravida så blir det flera igenkänningsfaktorer från ens egen graviditet mm. Jag tycker mycket om Österlen men jag lyckades inte helt få till stämningen därifrån genom boken vilket annars hade varit trevligt. Historien i sig skiljer sig mot många andra deckare vilket är ett stort plus. När jag väl läst ut boken så insåg jag att hennes andra bok också handlar om samma personer så den lånade jag direkt som e-bok för att få veta den fristående fortsättningen.


Antal sidor: 297
Utgivningsår: 2010

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar