lördag 29 september 2012

Eld av Sara Bergmark Elfgren och Mats Strandberg

Jag längtar massor efter nästa bok...

Handling: De utvalda ska börja andra året på gymnasiet. Hela sommarlovet har de hållit andan i väntan på demonernas nästa drag. Men hotet kommer från ett håll de aldrig kunnat förutse.

Det blir alltmer uppenbart att något är väldigt, väldigt fel i Engelsfors. Det förflutna vävs ihop med nuet. De levande möter de döda. De utvalda knyts allt tätare till varandra och påminns återigen om att magi inte kan lindra olycklig kärlek eller laga krossade hjärtan.


Jag köpte den här ganska snabbt efter att den släpptes men sen har den fått stå och vänta in rätt tillfälle (som tydligen var nu). Jag längtade efter att läsa den men var lite orolig eftersom jag inte hade koll längre på tjejerna, vem som var vem. Men självklart gick det rätt bra ändå.

Som flera skriver så är den här ännu bättre än Cirkeln. Många gör liknelser till andra serier men där är jag lyckligt ovetande om vad som hämtats från var (eftersom jag sällan läser ungdomsböcker och i synnerhet sådana med vampyrer eller framtidsvisioner).

I den här boken måste tjejerna enas allt mer och jobba tillsammans med fullt förtroende för varandra för att klara av de hot som finns. De får också mer förståelse för varandra på ett oanat sätt och även vi läsare. Min favorit av tjejerna är för övrigt Minoo men det är ändå kombinationen av tjejerna som gör böckerna så bra. Även här är det kombinationen av det övernaturliga med de vanliga tonårsbekymren som gör boken så bra.

Nu längtar jag enormt efter tredje boken och följer den mönstret så kommer den först i april 2013 vilket känns jättelångt. Men tiden går ju läskigt fort och det finns många andra härliga böcker att läsa fram till dess.

5 kommentarer:

 1. Jag längtar också massor men tyvärr kommer Nycklen inte förrän nästa höst... :(
  Lyssnade på Sara och Mats författarsamtal på "mitt" bibliotek i helgen då de berättade att det i april istället kommer ett seriealbum med en del nya historier eller sådant ut böckerna som berättas med ett annat perpektiv. Tror jag kan bli riktigt bra komplement i väntan på del 3!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åh, vad långt bort med ett helt år men det är inte mycket att göra. Seriealbumet känns inte helt som min grej men man vet ju aldrig :-).

   Radera
 2. Jag tyckte Cirkeln var sådär, Eld står i Emmys bokhylla och jag har tänkt läsa den men inte känt mej riktigt manad än...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha, den är ju rätt tjock och känner man sig inte manad så lär det nog dröja innan du tar den... Om du nu inte får akut brist på böcker plötsligt... :-)

   Radera
  2. Ja, jag tänkte läsa den nyligen, men tyckte den var så tjock! Men samtidigt är jag ju ändå lite nyfiken på hur det går för tjejerna...
   Hmm, nån riktigt akut brist på böcker lär det inte bli än ;-).

   Radera