fredag 8 maj 2020

When the dust settles - Når støvet har lagt sig


Sambon och jag har kollat på en fantastisk serie på SVT Play - When the dust settles eller original Når støvet har lagt sig (När röken har lagt sig). Den består av tio delar och handlar om ett antal personer som blir drabbade av en skjutning på en restaurang på flera olika sätt.

Under de första avsnitten får vi följa personerna dagarna innan skjutningen. Fokuset ligger kring restaurangen Svin som Nikolai precis lyckats ta över genom inte helt schysta metoder. Personerna vi följer är allt mellan justitieministern, barnet Marie vars mamma jobbar som servitris på restaurangen, hemlösa Ginger, rörmokaren Morten med familj, gamle Holger som sitter ensam på ett äldreboende, den vilsne Jamal. Två svenska skådespelare är också med, Malin Crepin som spelar sångerskan Lisa och Magnus Krepper spelar hennes man Stefan.

Även om jag gillar deckare och jakten på de skyldiga är fokus här på relationer och allt som kan ske där. Egentligen har de flesta rätt stora svårigheter när det börjar men eftersom vi följer så många känner jag inte att det blir så tungt. Och allt är inte mörkt i deras liv heller. Men så kommer skjutningen som drabbar dem alla på olika sätt. Här blir det så tydligt hur chock och sorg drabbar alla på olika sätt. Och hur perspektiven kan förändras. Eftersom vi även följer justitieministern blir det också lite politik om både brott och invandrare.

Jag tror att många kan känna igen sig i minst en karaktär. Och känna igen andra i några av de andra karaktärerna. Och med en serie på tio delar finns det såklart lite saker man kan störa sig på. Som vilka uttryck sorg kan ta. Men som helhet gillade jag den verkligen!

Om ni tycker om drama kombinerat med lite spänning så kan jag verkligen rekommendera den här!

2 kommentarer:

  1. Den här har jag tänkt se, låter som att den kan vara väldigt bra!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, det var den! Så om du brukar gilla danska filmer eller serier borde du gilla den här.

      Radera