fredag 22 maj 2020

Kärlek på menyn av Debbie Johnson

En riktig feelgood!

Handling: På toppen av en klippa i Dorset ligger Café Havsbris. Ett café där människor får vara sig själva, dit främlingar kan söka sig för sällskap och där maten alltid tröstar magen.

Hit kommer änkan Laura en sommar, tillsammans med sina två barn. Dels behöver hon ett jobb, och caféet kan erbjuda henne det, men framför allt behöver hon en nystart och en flykt från sorgen som riskerar att kväva henne. Det lilla samhället sveper snabbt in Laura i sin magi, och kanske finns det hopp för framtiden. Kanske kan Laura till och med lära sig älska igen. 


Uppläsare: Anja Lundqvist

Jag valde den här feelgood-boken mycket för att det verkade vara ett mat- och baktema och för att jag blev påmind om serien tack vare att den tredje boken kommer ut i slutet på maj.

Huvudpersonen Laura är jag-personen i boken. Hon har haft en väldigt tuff tid men nu måste hon få till en förändring och skickar därför in en jobbansökan till Café Havsbris som även erbjuder boende för den som får tjänsten och att familjen även kan följa med. Och det är Lauras chans att faktiskt ge sina barn en hyfsad semester så som i gamla tider.

Jag föll tyvärr inte pladask för boken. Dels är huvudpersonen alldeles för pladdrig i sina tankar trots att hon ständigt upprepar att hon inte är en pratig person. Och det blir rätt upprepande. Sen blev jag inte tagen av det som serverades på caféet heller. Jag blir mer engagerad i en bok om jag får ta del av huvudpersonens tuffa stunder men här har de redan varit och jag blir inte alls så berörd över hennes förlust som jag hade kunnat bli.

Men sen går det inte att komma ifrån att det är en mysig bok och en plats jag gärna skulle vilja besöka. Människorna där verkar vara rätt originella och förgyller definitivt boken. Jag blev dessutom berörd av festen och händelserna där. Så bara för att den inte var så som jag föredrar en bok av den här typen så betyder inte det att det är så för alla andra. Kanske till och med tvärt om av de som gillar feelgood.

Mitt betyg blir 3 av 5.

2 kommentarer:

  1. Denna har jättehögt betyg på Goodreads och jag la den i "kundvagnen" på pocketrean som Adlibris har nu, under villhöver-urvalet. Tror jag ska tänka om om den. Pladdrig och upprepande är två saker jag inte uppskattar.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag såg det höga betyget och prioriterade upp den lite därför. Men det var inte helt min typ av feelgood. Dessutom kan känslan av ältandet förstärkts i och med att jag lyssnade på den. Det som höjde boken för mig var de olika karaktärerna som gjorde att jag inte ångrar att jag lyssnade på den.

      Radera