söndag 22 maj 2011

Silhuetten av Christina Larsson

Precis som förra boken så var det full fart från början.

Handling: När kriminalkommissarie Ingrid Bergman, efter ett par ljuvliga drömveckor i Thailand, återvänder till Göteborg hinner planet inte nå marken på Landvetter förrän den tuffa verkligheten överrumplar henne. Larmet hade under natten gått fem gånger i hennes hem på Lyckans väg - men varför, och vad hade hänt?


På Polishuset var hon mycket saknad och efterlängtad. Ett berusat svensexegäng, som tagit sig in i de gamla underjordiska befästningsgångarna innanför Vallgraven, upptäcker en död tonårsflicka. Mördad. Av vem eller vilka? Under utredningens gång blir Ingrid Bergman brutalt medveten om den kvalificerade Ondskan. Samtidigt börjar hon långsamt närma sig insikten att det också finns ett annat liv - ett liv utanför det krävande polisarbetet.

Det är inga problem att komma in i Christina Larssons böcker och den här tar vid två veckor efter att förra boken slutade. Nu var jag inte helt nöjd med hur förra boken utvecklade sig (hade en cliffhanger) och här fortsätter storyn som utgör en del av boken och som i mitt tycke drar ner trovärdigheten lite. Annars gillar jag Christina Larssons huvudperson Ingrid Bergman mycket och även gänget runt henne. Så jag kommer definitivt läsa hennes nästa bok.

Vill man ha en rätt lättläst deckare med snabbt tempo som är svår att släppa taget om men som å andra sidan inte lämnar några större spår efter sig ska man läsa Christina Larssons böcker.

Betyg 3 av 5.

2 kommentarer:

  1. Jag måste nog bekanta mej med Christina Larssons böcker känner jag!

    SvaraRadera
  2. Boksnoken: Christina Larsson hör inte till de bästa men är tillräckligt bra för mig. Och hennes senaste böcker har jag verkligen sträckläst.

    SvaraRadera