söndag 22 maj 2011

Själakistan av Ann Rosman

Efter att ha lyssnat på Ann Rosmans första bok var jag bara tvungen att läsa den här rätt omgående.

Handling: En sensommardag nära Carlstens fästning i Marstrand gör en besökande skolklass en hemsk upptäckt. Liket efter en kvinna i medeltida kläder och utan huvud påträffas vid den gamla Offerstenen. Strax därefter får fru Wilson i sin trädgård sitt livs chock när hon får syn på huvudet, högst upp på en spaljé med rosor och luktärter.


När Karin Adler vid Göteborgspolisen blir informerad av kollegan Robert njuter hon av sin sista semesterdag. Hon har separerat från sambon Göran och bor nu ombord på sin båt i Marstrand.

Kvinnan vid Offerstenen visar sig ha tillhört en grupp medeltidslajvare som ägnat sig åt rollspel vid den avsides belägna Sankt Eriks park på Marstrandsön. Att man har att göra med en mycket kyligt kalkylerande gärningsman står klart när den rättsmedicinska undersökningen slår fast att den huvudlösa kroppen inte hör ihop med det påträffade huvudet.

Karin och kollegorna Folke och Robban befarar nu att det kan finnas fler offer, och ganska snart får de via polisen i Trollhättan upplysningar om ännu ett makabert fynd. En kvinnokropp utan huvud, styckad. I närheten av en grupp medeltidslajvare. DNA-prover visar dessutom att de båda kvinnorna med all sannolikhet är systrar ...

Den här boken var också väldigt bra. Fast jag blev inte riktigt lika tagen som den första men det tror jag beror på att den passade så bra att lyssna på. Närvaron blir en helt annan när man lyssnar och fångas av det man får höra.

Jag tycker också mycket om Karin Adler och vill fortsätta att följa henne. Jag har ibland lite svårt för när det blir allt för mycket historia inblandad men här sker det på ett så lagom sätt och nivå att jag ändå inte tappar fokus utan boken blir bättre av den.

Jag kommer definitivt fortsätta att läsa eller lyssna på Ann Rosmans böcker om Karin Adler. Frågan är bara i vilket format nästa bok blir i...? Det känns tungt att vänta ända till den kommer ut på pocket.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar