söndag 12 februari 2012

Syskonkärlek av Sheila O'Flanagan

En klassisk chick lit.

Handling: Det här är berättelsen om Romy Kilkenny och hennes familj. Romy jobbar som arkeolog och tror sig ha funnit sin plats på jorden i Australien, där hon trivs med både jobb och Keith, killen hon delar bostad med. Men när hon med kort varsel tvingas hem till Irland för att ta hand om sin sjuka mamma vänds allt upp och ned. Plötsligt måste hon konfrontera allt det hon velat fly från: sina två halvsyskon Darragh och Kathryn, båda framgångsrika och lyckade på alla vis. Och Veronica, hennes vackra och glamorösa mamma, som alltid sett ut att vara tjugo år yngre än hon verkligen är. Romy har alltid ansetts vara familjens svarta får som inte velat ta ansvar och helst tillbringat sin tid med att gräva i lera efter gamla skelett. 
Hemkomsten blir mer problemfylld än Romy kunnat ana. Hennes syskon motarbetar henne, hennes pappa är omgift och gamla konflikter med Veronica kommer åter upp till ytan. Dessutom verkar hennes syskon inte vara så lyckliga trots allt. Oväntat hamnar Romy i mitten av alla problem och hon tvingas lära känna sin familj på nytt. Samtidigt längtar hon tillbaka till Australien och Keith, hennes bäste vän, som plötsligt börjar kännas så avlägsen... 

Jag har tidigare läst Luftslott av Sheila O'Flanagan och ju mer tiden gått desto sämre jag har tyckt att den boken var. Hennes bok Syskonkärlek tilltalar mig däremot mer. Kanske just för att den handlar mer relationen till syskon och föräldrar än om kärlek - även om kärleksbiten finns där. Jag har svårt för chick lits som är allt för pinsamma, där huvudpersonen bara gör bort sig vad hon är gör. Så en sak som är positiv med den här boken är att man får se relationen från de andras vinklar. Det är alltså inte bara Romy boken handlar om utan även om hennes mamma, hennes två halvsyskon samt halvbroderns fru. Men som med alla chick lit blir alla känslor väldigt starka (överdrivna?) och också väldigt övertydliga. 

Jag undrar också varför de flesta chick lit har så fåniga omslag men det har väl blivit ett varumärke tyvärr. Att de som gillar chick lit snabbt ska kunna se på omslaget vilken kategori den tillhör.

Antal sidor: 435
Utgivningsår: 2008

3 kommentarer:

  1. Hannele: Den är perfekt när man vill läsa något som går snabbt och inte är för krävande. Men ändå tillräckligt engagerande för att man ska fortsätta läsa.

    SvaraRadera
  2. Nice information, Love is life.
    Exam Dumps

    SvaraRadera