torsdag 8 augusti 2013

Mannen som glömde sin fru av John O'Farrell

Lättsam humoristisk lad lit...

Handling: Många äkta män glömmer saker: de glömmer att deras fru hade ett viktigt möte samma morgon, de glömmer att köpa mjölk, en del glömmer till och med sin bröllopsdag.
Men Vaughan har glömt att han ens har en fru. Vad hon heter, hur hon ser ut, deras gemensamma historia – allt är utraderat i en katastrofal minnesförlust. Vaughan får veta att han och Maddy är mitt uppe i en infekterad skilsmässa, men när de träffas är det kärlek vid första (?) ögonkastet. För honom. Maddy däremot, har deras kraschade äktenskap i färskt minne …
Mannen som glömde sin fru är den roliga, dramatiska och romantiska berättelsen om en man som gjort just detta. Ska han lyckas få sitt liv – och sitt minne – tillbaka?

Den här har jag funderat på att läsa länge och när jag nyligen läste ett positivt inlägg om boken så lånade jag den som e-bok på biblioteket.

Mannen som glömde sin fru är lättläst, rolig men också lite irriterande. Själva dilemmat är rätt intressant med en separerad man vars fru inte ens saknar honom och uppenbarligen verkar han inte höra av sig till barnen så ofta heller. Jag har lite svårt för Vaughans bästa kompis (den grabbiga stilen) och även att Vaughan har så svårt att erkänna sina brister eller fel. Men det finns en annan sida också, om en man som inte var nöjd med sig själv och som inte hanterade det bra. Om en man som återigen ska skapa en relation till sin fru och till sina barn som han inte heller minns. En man som vet var han vill vara men som nu måste få sin fru att återigen vilja ha honom.


5 kommentarer:

 1. Jag hittade precis den här på second hand, så någon gång kommer jag förmodligen att läsa den. När är ännu oklart dock. Böckerna tenderar ju att stå i bokhyllan ett tag innan de faktiskt läses ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Carro: Den gick i alla fall väldigt snabbt att läsa. Men jag förstår vad du menar med att många böcker blir hyllvärmare :-).

   Radera
 2. Den här har jag funderat på tidigare men liksom glömt bort så det var bra med en liten påminnelse... :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det brukar fungera så... att man glömmer vissa böcker men får en påminnelse när nya personer läst den. Så var det även för mig.

   Radera
 3. Bokii har den som ljudbok här http://bokii.se/9789187343056-mannen-som-glomde-sin-fru

  SvaraRadera