lördag 25 juli 2015

Blodröd måne över Villette av Ingrid Hedström

Den fjärde boken om Martine Poirot.

Handling: Orientexpressen blir inte den upplevelse den belgiska undersökningsdomaren Martine Poirot väntat sig. Långt hemifrån, på ett smutsigt och slitet tåg, fast i snön på Balkan, befinner hon sig plötsligt mitt i en mordutredning. Mordet visar sig ha mörka trådar såväl bakåt i tiden som in i den närmsta framtiden. I Villette mördas kort därefter fru, dotter och barnbarn till en omtyckt lärare. Snart befinner sig Martine härva av hämnd, hat och hemligheter där trådarna sträcker sig från Sydfrankrike till Stockholms skärgård och till en hemlig organisation över gränserna. Samtidigt som Martine kämpar med en personlig tragedi kommer hon närmare den skrämmande sanningen och ett möte med en mördare utan nåd.


Jag har läst några böcker av Ingrid Hedström nu om undersökningsdomaren Martine Poirot. De är trevliga att läsa och har ett intressant persongalleri.

Mina invändningar är sådana som jag oftast har om många deckare - Martine blir alltför personligt indragen och här är flera från släkten inblandad vid flera olika tillfällen dessutom och det är allt för många konstiga sammanträffanden.

Trots mina invändningar är det en helt ok deckare med 90-talets Belgien som huvudsaklig skådeplats.

4 kommentarer:

 1. Snart ska jag läsa första boken i den här serien. Snart. Ska bara... ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha, ja vi får se när det blir. Hon har en ny serie på gång nu där två böcker kommit ut.

   Radera
 2. Denna författare kanske man skulle testa att läsa.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det skadar inte om tiden finns :-).

   Radera