fredag 10 augusti 2018

Mina äventyr som Djungelpilot av Elin Larsson och Emil Sergel

Ett mycket annorlunda liv mot mitt!

Handling: Under fyra år arbetade Elin Larsson som djungelpilot i Indonesien med extremt avancerad flygning. Vardagen var full av utmaningar som frustrerande kulturkrockar och extrema arbetsvillkor, men också av andlöst vackra flygningar över aktiva vulkaner och tät djungel.

I denna bok berättar Elin om hur hon lämnade ett bekvämt Stockholmsliv för dramatiska strapatser och oförglömliga upplevelser. När man hjälper en ovan passagerare med säkerhetsbältet och funderar på om penisröret ska vara innanför eller utanför och när man flyr efter att ha nekat en rasande borgmästare att följa med då vet man att man är långt utanför sin trygghetszon.


Att vara pilot är verkligen inte lätt idag. Terrordåd, vulkaner och så vidare gör att det inte alltid är så enkelt med att få jobb. Elin visste tidigt att hon ville bli pilot men vägen dit har inte varit rak direkt. Men däremot väldigt händelserik!

Jag köpte den här boken på bokrean och i och med Sommarbingon 2018 och rutan Climb the hills - En bok om höjder så passade den här utmärkt att läsa. Att det dessutom var en varm semesterdag gjorde att jag läste den under en förmiddag.

Boken handlar om Elin men mest om hennes liv som pilot i Indonesien. Det är otroligt intressant att få ta del av den världen och i synnerhet ur en svensk persons perspektiv. Förutom jobbet som först styrman och sen pilot hinner hon även med att surfa och klättra i berg.

Det som fastnar hos mig är nog miljöbeskrivningarna men också människornas mentalitet på gott och ont. Boken innehåller en hel del bilder vilket gör att det känns väldigt äkta.

Något som dock gör ont är att en kapitelrubrik blivit felstavad.

Jag är glad att jag köpte och läste boken och fick åtminstone en liten inblick i hur det kan vara där.

Betyg: En svag fyra av fem.

2 kommentarer:

  1. Svar
    1. Jag tyckte den var väldigt intressant. Den var också väldigt lättläst.

      Radera