måndag 6 augusti 2012

Syster min av Barbara Voors

Ett känsloladdat relationsdrama!

Handling: SASKIA OCH KLARA är tvillingar och kan allt om systerskapet: de delar varje önskan, varje motgång. Men en dag försvinner Klara. Tio år senare återvänder Saskia fån Amsterdam till Stockholms skärgård för att städa ur familjens sommarhus. På vinden finner hon ett gulnat tidningsurklipp: "Igår påträffades två människor döda i ett hus utanför Stockholm. Kvinnan, 33, var skjuten i huvudet, och mannen, 51, i bröstet. I samband med dödsfallen rapporteras en 30-årig kvinna ha försvunnit. Polisen har i det senare fallet anledning att misstänka självmord, men någon kropp har inte återfunnits och omständigheterna är oklara".

Det har nu gått en vecka sen jag läste ut den här och jag vet fortfarande inte vad jag ska skriva om den. Den är så ångestfylld och sorgsam och det gör ont att läsa om en kvinna som mår så dåligt. En kvinna som plötsligt inser att hon måste ta itu med det förflutna för att orka leva i framtiden.

Hela tiden när jag läser så har jag en känsla av att ha läst den förut. Eller blandar jag ihop den med en annan tvillingbok? Antagligen, för jag borde ha kommit ihåg slutet.

Jag misstänker att det här är en bok som kommer finnas kvar rätt länge i mig. När jag tänker tillbaka på den så känner jag mig både sorgsen och hoppfull.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar