söndag 6 april 2014

Diskodans för de hädangångna av Colin Cotterill

Deckare i en annorlunda miljö!

Handling: Den överraskande upptäckten av en mumifierad arm som sticker ut från en betongstig intill presidentens nya residens har förståeligt nog orsakat viss pinsamhet. Doktor Siri Paiboun skickas att diskret gräva ut kroppen som armen sitter fast i, identifiera den och fastställa dödsorsaken.

Hans obduktion bjuder på hemska överraskningar, men det är hans talang som shaman som får den sjuttiotreårige doktorn att komma mördaren på spåren. På väg mot lösningen måste Siri och hans team ta itu med ett frieri, en lång vandring hem och stå ansikte mot ansikte med en fruktansvärd offerritual. Är det så konstigt att doktor Siri börjar med diskodans?


Den här boken köpte jag på bokrean för 19 kr. Dessvärre är det den tredje boken i serien om Doktor Siri Paiboun men det fick gå ändå. Den lät intressant nog.

Det hela utspelar sig i Laos vilket inte är en land man befinner sig i var dag. Den är skriven om Colin Cotterill som själv bott i landet under flera år och man märker att han genom sin deckarserie vill förmedla hur det ser ut i landet. Hur politiken förs och under hur folket har det.

Huvudpersonen är Doktor Siri Paiboun som tillsammans med sjuksköterskan Dtui sänds till landets norra del för att undersöka en död kropp. De ramlar in i ett underligt mysterium som även rör mörka kubanska seder. Det har även visat sig i tidigare böcker att Doktor Siri själv har vissa förmågor och inte är helt vanliga och som hjälper honom och Dtui att lösa fallet.

Jag kommer definitivt börja om från början i den här serien och sen ta dem en efter en.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar