lördag 30 juni 2018

Kommande böcker i juli 2018

Den här månaden fanns det inte alls lika många böcker som lockade men det känns bara skönt.

Först ut är:

Familjeträdet av Susan Wiggs
Harpercollins

Annie Harlow har allt hon kan önska sig. Hon är producent för ett omåttligt populärt matlagningsprogram på tv, hon älskar sin man och deras vackra hem i Los Angeles. Och nu är hon gravid med deras första barn. Men så, på en sekund, förändras allt. Och när Annie vaknar upp efter ett år i koma inser hon att tiden inte är den enda hon förlorat Tyngd av en enorm sorg återvänder Annie till sitt barndomshem i Vermont, en farm som ägts av släkten i generationer. Omgiven av sin livsbejakande bror, deras frånskilda mamma och fyra yngre brorsbarn börjar Annie långsamt läka. Och i den lilla staden finns fler personer som gör att hon känner sig alltmer hemma i den värld hon en gång lämnat, och att hon sakta vågar börja tro på en framtid igen.

En övertygande berättelse om att utvecklas, om familj och kärlek och om styrkan i att börja om från början.

________________________________

Jag visste inte att Per Herrey skrev deckare, eller att det faktiskt var just den Per Herrey. Det är dessutom den andra boken i serien. 

Svekets gåva av Per Herrey
Visto Förlag

En bilbomb avsedd att skada förbundsjuristen Johnny Janell exploderar. 

En guldtacka hittas i Ångermanälven utanför Sollefteå tillsammans med benrester och en uniform från en tysk soldat. Fyndet väcker frågor och ger inte bara oväntade kopplingar till Johnny Janell, utan också till hans guddotter Cornelia Molén. 

Jakten efter svaren inleder ett sökande i det förgångna som visar sig utgöra en reell fara för dem båda. 


Svekets gåva är en spänningsroman som utspelar sig från 1920-talets konstnärsliv i Paris till nutidens Sollefteå. Ett Sollefteå, vars innevånare inte bara drabbats av nedläggningen av det stora regementet utan också lever under hotet att deras sjukhus ska tas ifrån dem. Romanen är andra delen i en trilogi och uppföljaren till Per Herreys hyllade debutroman, Skuldens pris, från 2013.

________________________________

Här har en av författarna till Operamopsen nu skrivit en egen bok. Den verkar vara en lättsam bok som kan vara trevlig att läsa. 

Sicilia Amore av Disa Aberg (eller Åberg?)
Oberoende Förlag

Sent 70-tal kommer svenska Edda till Sicilien för att jobba som reseledare. Även om chefen retar gallfeber på henne trivs hon på den vackra ön som myllrar av solmogna citroner och vackra miljöer. Den våldsamt stiliga Totò tycks ständigt befinna sig i närheten och mellan dem uppstår en häftig passion. Men vem är han egentligen och vad handlar hans affärer om? Vill Edda verkligen veta?
________________________________

Och här kommer en måste-läsa-bok. Frågan är bara när?

De vänsterhäntas förening av Håkan Nesser
Albert Bonniers Förlag

Medan Marten Winckelstroop och Rejmus Fiste ännu går i Oosterby småskola bildar de De vänsterhäntas förening. Flera årtionden senare brinner ett gammalt pensionat ner till grunden och ett antal människor omkommer. Det ena hänger ihop med det andra, men det finns ingen kvar i livet som kan förklara hur. Nästan ingen.


Det har gått femton år sedan den sista boken om kommissarie Van Veeteren kom ut. Det har gått sex år sedan man senast kunde läsa om inspektör Gunnar Barbarotti. I De vänsterhäntas förening möts de för första (och enda?) gången.
________________________________

Den här verkar helt klart intressant.

Folkets skönhet av Merete Pryds Helle
Albert Bonniers Förlag

1930-tal. Marie växer upp på en fattig gård i Langeland på den danska landsbygden. Barnen är många, pengarna är få och vardagen våldsam. Andra världskriget ändrar allt i tillvaron, de fattiga blir ännu fattigare, men för Marie kommer förändringen med Otto, en ung elektriker som drömmer om storstaden och det moderna livet.


Men vilket pris betalar Marie för sin klassresa? Merete Pryds Helles episka släktkrönika har vunnit flera stora priser i Danmark och legat på bästsäljarlistan i över ett år. Folkets skönhet fångar 1900-talets moderna kvinnoöden på ett oförglömligt vis och talar till alla som älskar Kristina Sandbergs och Elena Ferrantes romaner.

4 kommentarer:

  1. Du hittade några som jag missade, Sicilia amore låter som något jag skulle kunna tänka mig. Speciellt om den där resan till Sicilien blir av någon gång :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, det var mycket miljön på Sicilien som lockade mig där. Och jag har inte heller varit där.

      Radera