onsdag 20 januari 2010

Bokfrågornas ABC - bokstaven I

Här kommer LillaO:s frågor om bokstaven I.

Förra veckan handlade det om en huvudperson du tycker om, nu undrar jag vilken person i böckernas värld som du identifierar dig med mest?

Oj, den här var svår. Eftersom jag är en i mitt tyckte väldigt vanlig, lugn och ur bokvärlden sett rätt tråkig person så har jag svårt att identifiera mig med personerna i böckerna, i alla fall de man lär känna lite bättre. Men efter att ha scrollat igenom min boklista så hittade jag boken Vägen hem av Rosamunde Pilcher. Huvudpersonen i boken heter Judith Dunbar och man får följa henne under rätt många år. Nu var det rätt många år sen jag läste den (och dessutom på engelska) så jag minns inte detaljerna så bra. Den börjar med att hon som 13-åring blir lämnad på en internatskola för modern och lillasystern ska resa tillbaka till Asien där fadern jobbar. Men de vill att Judith ska kunna gå kvar i skola i England så därför blir det internat.

Internatskolor är populära att skriva om. Berätta om en bok som utspelar sig på en sådan.

Förutom boken ovan så är det nog Harry Potter som är mest aktuell för mig.

Berätta om en bok som handlar om identitet och sökande efter detsamma!

Under förra året läste jag Lyckan, kärleken och meningen med livet av Elizabeth Gilbert som handlar precis om hur hon for iväg på en lång resa för att hitta sig själv. Man får följa hennes väg till sinnesro och balans via Italien, Indien och slutligen Bali. En periodvis intressant bok.

Vilka bokrelaterade sidor på internet besöker du oftast?

Åh, det är Adlibris, Bokus, Bokbloggar.nu samt ett gäng bokbloggar (bland annat LillaO, Boksnoken, Bokhora, FruE och En bok om dagen). Men eftersom jag ofta kollar bokbloggar.nu så är jag inne på väldigt många fler bokbloggar än de ovan.

1 kommentar:

  1. Vägen hem hade jag glömt, läste massa Pilcher när jag var yngre. Om Lyckan kärleken och meningen med livet "En periodvis bra bok" jag håller med dig, men den sitter helt klart kvar i minnet. Vill se filmen!

    SvaraRadera