lördag 19 januari 2013

Buzz av Anders de la Motte

En riktig actionthriller i snabbt tempo.

Handling: [Buzz] inleds i öknen. HP är i Dubai på flykt från sitt förflutna, Rebecca besöker ett afrikanskt land som livvakt åt en svensk minister. Plötsligt hamnar de båda i hotfulla situationer som tvingar dem tillbaka till Stockholm där deras vägar möts igen.

Buzz är fortsättningen på Geim där vi först lär känna HP och Rebecca. Det är samma snabba tempo som i den första boken men i mitt tycke inte riktigt lika bra. Geim levererade något nytt och därför blir det inte samma överraskning här. Det känns också att det är en mellanbok där man får lite mer svar serverat men den tredje och sista boken i serien levererar förhoppningsvis betydligt fler svar och en bra upplösning.

Trots att jag inte blev lika tagen av Buzz så lämnar den mig inte oberörd. Som programmerare, deckarälskare, forumläsare och bloggläsare är den på många sätt en perfekt kombo (ordet bokbloggar finns med i boken för övrigt). Den väcker tankar om internet och dess styrkor och svagheter och hur det kan utnyttjas av olika krafter. Jag kommer definitivt läsa den sista boken i serien - Bubble.

2 kommentarer:

  1. Får se om det blir dags för den första boken för mig i år. Jag är egentligen väldigt nyfiken :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. De är lättlästa eftersom de har så snabbt tempo, på gott och ont. Men ämnet i sig borde passa dig utmärkt :-).

      Radera