lördag 27 februari 2016

Ninja Timmy och den vita apans hemlighet av Henrik Tamm

Den tredje boken om Ninja Timmy.

Handling: Timmy och vännerna förföljer den vita apan, som stulit Skriftrullen om alltings ursprung. Jakten leder in i den djupa djungeln, full av blodtörstiga pirater och dödliga fällor, mot den uråldriga ubåtsbasen Nexor. Där sägs den mytomspunna "Skrivaren" hålla till, men varför är apan på väg dit? Gamla hemligheter uppdagas och förrädare avslöjas i den tredje boken om Ninja Timmy.

Förutom att läsa mina egna böcker läser jag även böcker för min son. Även om det går allt bättre för honom att läsa (han är 9 år) så uppskattar han fortfarande att jag läser för honom.

Jag har även läst de två tidigare böckerna om Ninja Timmy och hans vänner och även om alla håller hög kvalitet så tyckte jag den här var mest spännande. Dessutom är det fantastiska illustrationer i boken. Henrik Tamm är svensk men har jobbat i Hollywood med bland annat miljöerna i Shrek. Böckerna om Ninja Timmy har han både skrivit och illustrerat.

I den här boken jagar de efter Administratören som lyckades komma undan i andra boken. I sin jakt träffar de på sjörövare och festade uttrar och en del annat. Till sin hjälp har de även en del magiska hjälpmedel som leksaksmakaren Alfred gjort åt dem. Den här boken har verkligen det mesta som en äventyrsbok ska ha. Men den är på över 200 sidor så det tar ett tag att komma igenom den.

Min son gillar bäst böcker med humor i men den här serien har fungerat bra för honom att lyssna på. Enligt honom får boken betyg 5 av 5.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar