söndag 22 juli 2018

Springpojken av Gabriella Ullberg Westin

Andra delen i serien om morden i Hudiksvall!

Handling: Dagen efter studenten hittas artonåriga Tindra Edvinsson knivskuren till döds på utsiktsplatsen Köpmanberget. Mordet påminner om ett fall för tjugo år sedan då en ung kvinna försvann spårlöst från sin studentfest.

Kriminalinspektör Johan Rokka kopplas in på mordet. Men det väcker plågsamma minnen till liv den försvunna kvinnan var hans ungdomskärlek Fanny och parallellt med utredningen börjar han nysta i det gamla fallet. Snart kommer Rokka i kontakt med den grovt kriminella världen och plötsligt står han återigen öga mot öga med en person han helst av allt velat glömma. Hur långt ska han behöva gå för att lämna sitt tidigare liv bakom sig för gott?


För ett tag sen lyssnade jag på den första boken i serien och bestämde mig att jag vill gärna fortsätta med serien och att jag ska definitivt inte lyssna på den. Jag lyssnar gärna på böcker men ogillar att lyssna på sexscener. Och det finns en hel del sådana i dessa böcker även om det kanske är aningen mindre i den här. Men det är verkligen inte på grund av dem som jag fångats av serien.

Den här boken blir gränsen till för obehaglig för mig. Det är så många som är "onda" i den här boken och vill illa. Men jag gillar Johan Rokkas trots hans bakgrund och tycker att han kan vara uppfriskande i sitt sätt - ibland i alla fall. Den jag verkligen gillar är Janna och jag hade gärna sett mer av henne då. Men kanske i nästa bok?

När den här boken börjar har det gått över två år sen den förra och det känns rätt skönt. Johan Rokka mår kanske inte jättebra men han känns aningen stabilare även om mycket jobbigt kommer tillbaka i den här boken.

Jag kommer fortsätta med serien och än så länge finns det två böcker till som kommit ut - Fixaren och Slaktaren.

Betyg 4- av 5.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar