tisdag 31 juli 2018

Vanliga människor glömmer och går vidare av Anne Liljeroth

En trevlig fortsättning på Bara människor!

Handling: Mycket har förändrats på Smedjegatan 6 sedan journalisten Saga Widerbeck flyttade in för ett år sedan. Huset har renoverats och de som bor där har blivit mer på sin vakt. För vem vet vem Saga tänker avslöja härnäst?Sagas bok om fröken Andersson rör upp känslor och Saga känner sig hotad. Rör om i ordningen gör också den snygge entreprenören Anders Månsson som bestämt sig för att flytta hem med motiv som han inte vill avslöja. Och när den gamle bankdirektören Per Norder vill rentvå sitt namn skakas Sagas existens i grunden. Allt är inte som det ser ut att vara. Detta blir en tuff läxa för Saga. Kan hon ställa saker till rätta?

Det här blev den sista boken som jag läste i juli och då mest på Åland och på vägen hem. Här får vi veta vad som hänt sen boken Bara människor slutade och att livet inte blev helt lugnt. Det fanns mer som lurade där i bakgrunden.

Den här boken engagerar mig inte riktigt lika mycket som första boken - Bara människor. Det var en bok som handlar om upprättelse och som jag verkligen fastnade i. Däremot är det alltid trevligt att återse karaktärer från en tidigare bok och se vad som hänt. Det var nog min stora behållning. Eller det är mer jag gillar. Som att se hur Patrick, Kent och Wille har utvecklats. Och att Saga får fundera över sitt fortsatta liv. Det finns många karaktärer med i boken men jag tycker att jag får tydliga bilder av dem. Det enda är att vissa hade jag gärna sett mer av men då hade boken blivit för tjock.

Sen kan det vara att jag stör mig på att jag inte helt förstod vad som faktiskt har utspelat sig på banken. Nu kanske det inte var viktigt men det känns som jag missat något. Dock har jag koll på det i stora drag. Eller så är det att jag tycker att det är jobbigt att det inte riktigt var som Saga trodde i första boken med Per Norder. Något får det att skava lite i alla fall men det handlar nog mer om tycke och smak.

Den här boken har aningen högre betyg på Goodreads än Bara människor så det finns en hel del uppskattar den här boken mer än den första. Och jag ångrar inte en sekund att jag läste den här.

Betyg 3+ av 5.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar