torsdag 23 maj 2019

Pärlsystern av Lucinda Riley

Den fjärde systerns historia!

Handling: Den konstnärliga CeCe har alltid känt sig som en utböling. Efter att systrarnas adoptivfar Pa Salt, som hans döttrar tillgivet kallar honom gått bort står hon ensam kvar utan sin ständiga skugga, systern Star. Hon hoppar av konstskolan, där hon ändå vantrivts, och med en känsla av att inte ha något att förlora går hon på första bästa plan till Thailand. På Krabis vackra stränder möter hon den mystiske Ace, en man till synes lika ensam som hon själv, men med mörka hemligheter ...

Etthundra år tidigare reser Kitty McBride, prästdotter från Edinburgh, till Australien som sällskapsdam. Väl på plats möts hon av upplevelser hon aldrig kunnat drömma om, inte minst i form av de två tvillingbröderna Drummond och Andrew McCrombie den ene vild och äventyrlig, den andre ambitiös arvtagare till ett framgångsrikt pärlfiskeföretag. CeCe inser när hon utforskar sin ledtråd, ett svartvitt fotografi, att även hon måste resa till Australien, och på den avlägsna och vilda kontinenten väcks för första gången en känsla av tillhörighet inom henne när hon utforskar aboriginernas historia och de dramatiska händelserna kring Kitty och familjen McCrombie.Jag älskar verkligen den här serien. Och trots att jag försöker beta av hyllvärmare och förra årets inköp så beställdes den här och lästes direkt. Dessutom fick den följa med till Gotland där sambon och jag hade en soft skön helg när han fyllde jämna år.

Som vanligt börjar serien i nutidsdelen och den är alltid otroligt lätt att komma in i. Dessutom kommer lite uppdateringar kring de andra systrarna. Men det är inte helt lätt att se hur de ligger rent kronologiskt för mycket händer nog rätt samtidigt eller åtminstone i anslutning till varandra. Men det spelar ingen roll alls.

CeCe är inte en helt enkel person att komma nära. Mycket för att hon inte är nöjd med sig själv och i synnerhet inte efter sina senaste konststudier som mer knäckte henne. Och när hennes närmaste syster börjar gå sin egen väg tvingas hon ta itu med sitt eget liv och sitt egna förflutna.

Jag gillar verkligen dåtidsserien också med Kitty McBride som får ett väldigt spännande liv som innehåller det mesta i ett äventyrligt och delvis primitivt Australien. Det är väldigt lätt att tycka om Kitty. Och med tanke på titeln så blir det inte så konstigt att pärlor får en stor inverkan på hennes liv.

Den här boken innehåller också en hel del om konst, i synnerhet andra halvan och det är något som jag också brukar gilla att läsa om.

Så serien fortsätter att vara riktigt bra och jag längtar massor efter nästa bok! Men eftersom den här nyligen kommit ut så lär det dröja.

Betyg 4+ av 5.

2 kommentarer:

  1. Jag längtar också efter nästa del! Tror den kommer i oktober :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Åh, då håller jag tummarna för det!

      Radera