måndag 11 oktober 2010

39årskrisen av Jane Green

Den här boken fick jag av min vän Boksnoken när jag fyllde år. Av chic-litförfattarna så är nog Jane Green en av mina favoriter. I alla fall väckte hennes bok Den andra kvinnan oerhört mycket känslor hos mig. Det kan i och för sig bero på att jag när jag läste den hade jag nyligen fött barn och var fylld av hormoner...

I 39årskrisen får man följa huvudsakligen Holly som är gift med en framgångsrik och mycket frånvarande man, har två fina barn samt ett vackert hem.

Efter att Hollys första kärlek dör i en terroristattack så återträffas det gamla kompisgänget och Hollly börjar sakta ifrågasätta sitt nuvarande liv som hon trivs allt sämre med. Vi får även följa de övriga i gänget som lever väldigt skilda liv. Olivia som älskar att jobba med djur och som blivit lämnad av sin sambo. Paul som lever ett flärdfullt liv med sin Anna men där båda tyngs av att de inte verkar kunna få barn och slutligen Saffron, känd skådespelerska som tagit sig till Hollywood men som ständigt kämpar mot alkoholsuget och att hon dessutom är den andra kvinnan.

Det här är en klassisk chic-lit, lättläst, mysig, sorglig och hoppfull! Den fick mig att uppskatta det jag har och det är värt en hel del.

3 kommentarer:

  1. Jag har faktiskt aldrig läst nåt av Jane Green, men ska nog testa nån av hennes böcker.

    SvaraRadera
  2. Boksnoken: Om du bara gillar att läsa chic-lit någon gång emellanåt så kan jag rekommendera henne.

    SvaraRadera
  3. Förut läste jag mera chic-lit, men av nån anledning blir det mycket deckare nuförtiden.

    SvaraRadera