söndag 7 november 2010

En flicka som kallas Alice av Kristin Hannah

Det här är en klassisk myspysroman som utspelar sig i en småstad i USA.

Handling: I den lilla staden Rain Valley händer sällan något - ända tills den dag då en liten flicka dyker upp från de djupa skogarna, undernärd, skräckslagen, aggressiv och omöjlig att få kontakt med. Trots sökning i alla polisregister över försvunna barn lyckas man inte fastställa flickans identitet. Myndigheterna vill låsa in henne på en institution tills man hittat någon anhörig.

Tills helt nyligen var Julia Cates en framstående barnpsykiatriker, men en skandal förstörde hennes karriär och medierna jagade henne. När hon får ett desperat telefonsamtal från sin syster, polischef i hemstaden uppe i nordvästra USA, tar hon chansen att slippa ifrån den plågsamma situationen i Los Angeles.

Rykten sprids snart om "vargflickan" och den skandalomsusade psykiatern som tagit sig an henne och återigen ifrågasätts Julias kompetens. Men för Julia är ingenting viktigare än att rädda den lilla flickan, som hon kallar Alice, och som sakta, sakta börjar återvända till livet. Då uppträder plötsligt en man som säger sig vara far till barnet, en man som avtjänat straff för mord på sin hustru och dotter?...


Den innehåller en spektakulär historia, familjerelationer och nya kärleksförhållanden. Systrarna Julia Cates och polischefen Ellie Barton växte upp tillsammans men upplevde sin uppväxt helt olika. Även nu som vuxna är de väldigt olika och nu hamnar de under samma tak på grund av en liten flicka. De har en hel del att reda ut och en hel del misslyckanden bakom sig.

Vill man ha en snabbläst romantisk bok med med lite spännande inslag så är den här perfekt. För mig blev det nog lite för mycket åt Harlequin-hållet av den.

2 kommentarer:

  1. Jag läste den här för nåt år sen (innan jag började med min bokblogg) och jag vill minnas att jag tyckte den var ganska bra. Fast å andra sidan kan jag inte helt minnas handlingen, så det var nog en sån bok som inte fastnar i minnet ;-).

    SvaraRadera
  2. Boksnoken: Det är en bra beskrivning av den.

    SvaraRadera