söndag 1 maj 2011

En liten hattaffär på hörnet av Marita Conlon-McKenna

En riktigt mysig bok!

Handling: När Ellie Matthews mamma dör står hon plötsligt som ansvarig för moderns hattaffär i Dublin. Förändringens vindar blåser och ett företag vill riva alla butikerna på gatan för att bygga en galleria. Ska Ellie följa i sin mors fotspår eller acceptera ett generöst erbjudande om att sälja?


Hon behållar affären och intresset visar sig vara stort för hennes design. Kundregistret växer snabbt - mängder av kvinnor är på jakt efter den perfekta hatten. Samtidigt fortsätter turbulensen i hennes liv: kärleken slår till och hon är lyckligare än någonsin. Men inte ens den mest magiska hatt kan skydda ett vidöppet hjärta.

Det enda negativa jag har att säga om boken är att baksidestexten får den att låta så fånig. Det är också den som är orsaken till att den fått legat och vänta ett tag. Som tur är så är boken så mycket mer än så. Det som gör boken så bra i mina ögon är mötena med kunderna och inblicken i deras liv. Det blir som små noveller i romanen och jag hade gärna fortsatt att läsa (om boken nu inte tagit slut).
 
Ellie själv är självklart också trevlig att följa och man blev nästan lite sugen på att åka till Dublin och vandra runt. Så jag kommer definitivt läsa Marita Conlon-McKennas nästa bok som är på gång att ges ut nu på svenska.

3 kommentarer:

  1. Jag tyckte också den var mysig. Jag visste inte att en ny bok är på gång på svenska, men jag kommer absolut att läsa den jag också.

    SvaraRadera
  2. Den nya heter Bröllopsfixaren och verkar bli köpbar nu i maj. Så den kommer att läsas :-).

    SvaraRadera