onsdag 20 juli 2011

Bröllopsfixaren av Marita Conlon-McKenna

En riktig myspysbok!

Handling: Maggie Ryan rår inte för det! Hon kan inte låta bli att para ihop olika personer eller matcha saker. Eftersom hon har tre snygga och smarta döttrar som fortfarande är singlar så bestämmer hon sig för att skrida till verket och försöka sammanföra dem med varsin passande partner. Men hennes projekt visar sig mycket svårare än hon först trodde.
Äldsta dottern Grace har givit upp hoppet om att träffa en vettig kille efter en lång rad olyckliga kärleksförhållanden, och inriktar sig i stället på sin karriär. Mellandottern Anna tror inte att hon ska hitta någon som kan leva upp till hennes romantiska ideal. Var hitta en romantiker i vår cyniska tid?
Yngsta dottern Sarah är ensamstående mor till sin lilla dotter Evie och har inte någon tid över för drömmar om vare sig kärlek eller svärmeri.

Som den irländska mor hon trots allt är, tänker Maggie Ryan inte låta sig nedslås. Hon ska minsann se till så att döttrarna får de där förbaskade ringarna på sina fingrar. Hela projektet tar en oväntad vändning när den ogifte ungkarlen Mark McGuinness blir granne med familjen Ryan. Ett tillfälle som genast måste utnyttjas!


Marita Conlon-McKenna ligger även bakom boken En liten hattaffär på hörnet som jag tyckte mycket om. Men den här boken påminner mer om Maeve Binchys böcker i stil. Oavsett så är det en bok man gärna skulle vilja flytta in i och vara en del av. Sen som så många andra mysiga böcker så är den väldigt förutsägbar men ibland är det precis vad man behöver.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar