måndag 26 september 2011

Systrar emellan av Kristin Hannah

En oplanerat lån från biblioteket!

Handling: Meghann Dontess är framgångsrik skilsmässoadvokat i Seattle. Hon lever ett farligt promiskuöst liv, har ett kort äktenskap bakom sig och tror inte på kärleken. Det är nu mer än tjugo år sedan hon tvangs göra ett val som kostade henne allt, inklusive systern Claires förtroende. Hon gav sig av och satsade på studier och karriär och detta upplevdes av Claire som ett stort svek och kontakten mellan systrarna bröts. Claire Cavenaugh lever tillbakadraget som ensamstående mor till en femårig dotter och driver tillsammans med sin far en semesterby uppe i bergen. Nu har hon för första gången i sitt liv mött kärleken och förbereder sitt bröllop - och en återförening med systern och modern. Men Meghann gör allt för att stoppa detta...


Ibland kan Kristin Hannahs böcker bli lite för mycket men den här höll balansen hyfsat bra i mitt tycke. Den engagerade mig snabbt och sidorna flög iväg. Den hade många väntade inslag men också några oväntade som jag inte var beredd på. Som de flesta böcker av Kristin Hannah så var den lättläst och man förstår helt och fullt hur systrarnas relation blev som den blev. Nu kunde jag dessutom läsa större delen av boken under ledig och barnfri tid vilket ofta gör en bok bättre.


2 kommentarer:

  1. Hej Cissi!
    Vi på Gilla Böcker har en bok som vi skulle vilja skicka till dig. Jag hittar ingen adress att maila dig på här, så du får jättegärna skicka adressen du vill ha boken till, till moa@gillabocker.se.
    / Moa

    SvaraRadera
  2. Den här boken har jag också läst. Den är en skön läsning.

    SvaraRadera