måndag 7 maj 2012

Dödsmässa av Arne Dahl

Ytterligare en Arne Dahl!

Handling: Mars 2003. Krig i Irak. Före detta hustrun till en medlem av Rikskriminalpolisens enhet för våldsbrott av internationell art, mer känd som A-gruppen, går in på en bank på Östermalm i Stockholm för att uträtta några ärenden. Det är upptakten till en besynnerlig räcka händelser som via ett gisslandrama, ett mystiskt skrivbord och ett antal fossiler leder rätt in i andra världskrigets mest dramatiska skeenden och dess återverkningar i det följande kalla kriget. Allt för att en man vill ändra det förflutna ...

A-gruppens sjunde fall är en djupdykning ner i 1900-talets mörkaste hörn. Paul Hjelm, Kerstin Holm, Arto Söderstedt och de andra står till att börja med inför en gåta som är lika handfast som undflyende: vad är det som inte stämmer med gisslandramat på Karlavägen i Stockholm? Alltmedan ett kuvert i en spionbrevlåda i Öst-Berlin är på väg till sin adressat.

Jag verkligen slukar Arne Dahls serie om A-gruppen nu. Tre på raken har det blivit (del fem till sju av tio) men nu måste jag ha lite paus. De tre sista ligger och väntar trots att jag känner lite längtan efter att få umgås med A-gruppen igen.

Själva kriminalfallet är som vanligt väldigt spännande och avancerat uppbyggt. Här är det i alla fall inte flera fall som går ihop till ett utan ett stort huvudsakligt fall vilket är skönt. Men trots det så finns det en del osannolika sammanträffanden som alltid. Men jag är van nu och tar dem för vad de är.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar