söndag 12 augusti 2012

Hemkomsten av Maeve Binchy

En lugn novellsamling!

Handling: Här finns berättelsen om det första intryckets bedrägliga sken; en man och en kvinna som från början föraktar varandra för att sedan helt ändra uppfattning... En sekreterares tysta men passionerade förälskelse i chefen, en förälskelse som prövas under en affärsresa... Den osäkra hustrun som klänger sig fast vid ordning och reda, för att upptäcka att kaos kan vara förlösande... Två människor som på resa möts av en slump. förväxlar sitt bagage och upptäcker att när du öppnar en främlings väska kliver du in i hans liv...
Och många flera berättelser som skildrar gripande, ironiska och ofta humoristiska livsupplevelser. Hemkomsten är en resa rakt in i människohjärtat – underhållande och fängslande läsning som säkert kommer att framkalla många igenkännande leenden. 
Den här novellsamlingen är precis som jag förväntade mig. Maeve Binchy skriver om olika människor som befinner sig på olika ställen i livet. Som alltid med novellsamlingar tycker man att vissa är riktigt bra och några kunde man ha varit utan. Vissa är vemodiga och vissa inger hopp och så vidare.

Betyg 3 av 5.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar