söndag 19 augusti 2012

Huset vid Tara Road av Maeve Binchy

En mysig roman av Maeve Binchy!

Handling: När Danny Lynch stiger in på kontoret avstannar verksamheten. Här kommer framgången själv. Att han dessutom ser bra ut och är charmig gör inte saken sämre. Naturligtvis kommer han att bjuda ut Rias bästa vän Rosemary! Men det blir i stället lilla Ria Johnson han ägnar hela sin uppmärksamhet. Det blir tillsammans med henne han gör upp sina högtflygande planer, tillsammans med henne han köper drömhuset vid Tara Road. Det blir hon som står vid hans sida i den stora framgången, när Barney McCarthy tagit honom under sina vingars skugga. Barney som blivit den stora magnaten framför andra på fastighetsmarknaden.

Men inget är så idylliskt som det tycks. Danny kan inte vara Ria trogen. När han lierat sig med en mycket ung kvinna samtidigt som Barneys imperium börjar vackla tenderar livet att falla sönder helt för Ria...


Den här är som alla Maeve Binchys böcker jag läst - riktigt mysig. Trots det så finns det otrohet, dödsfall, ekonomiska problem och annat som gör livet tungt. Jag är rätt säker på att jag läst den här men är inte helt säker. Men eftersom gatan Tara Road nämns lite då och då i Maeve Bincys böcker ville jag läsa (om?) den.

Jag funderade en del vad som gör att böckerna känns mysiga trots allt negativt som händer. Men jag tror på att huvudpersonen (eller några av dem då det är flera) är varma människor men som också har lite brister vilket gör dem verkliga och mänskliga. Dessutom finns det ofta inslag av härlig matlagning och ombonade kök där folk känner sig välkomna och omhändertagna.

Trots att den här är rätt tjock (drygt 540 sidor) så går det fort att läsa den och jag vill inte att den ska ta slut. Jag vill vara kvar i Dublin och veta hur det går sen med alla. Jag har läst en del böcker av Maeve Binchy men minns inte om de nämns i andra böcker efter den här.

Tyvärr har ju Maeve Binchy avlidit så nu blir det inga flera böcker utan man får hålla till godo med de som finns. Nu är det inte så att jag faller för alla hennes böcker heller. Jag lånade ytterligare en i sommar men läste bara några sidor i den. Av någon anledning så kom jag inte in i den utan den lämnades tillbaka oläst.4 kommentarer:

 1. Jag läste min första bok av henne för inte så länge sedan, det var riktigt mysig läsning!

  SvaraRadera
 2. Har Maeve Binchy dött?? Det visste jag inte :-(. Jag brukar också gilla hennes böcker, så även den här.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Boksnoken: Hon dog den 30 juli så det var inte alls länge sen.

   Radera