söndag 1 december 2013

Saknad till döds av Donna Leon

En helt ok deckare av Donna Leon.

Handling: Det är natt i Venedig när ett gäng uniformerade män bryter sig in hos barnläkaren Gustavo Pedrolli, misshandlar honom och kidnappar familjens arton månader gamla baby.

Kommissarie Brunetti inleder sin undersökning på sjukhuset där ingen kan förstå varför någon skulle vilja ge sig på den respekterade barnläkaren. Men Brunetti går som vanligt sina egna vägar i jakten på ohederlighet och korruption.

Till och från har jag varit lite tveksam till de senare böckerna om kommissarie Brunetti eftersom det inte händer så mycket i dem alltid. Men i den här var det ett bättre flyt.

Som så oftast utspelar den sig i Venedig och som i alla böcker får maten och drycken kommissarie Brunetti intar ett visst fokus vilket jag uppskattar. Tyvärr är hans barn stora nu och nämns knappt. Själva fallet känns ovanligt intressant men den innehåller också moraliska dilemman. Vad är rätt och vad är fel? Vad finns det för förmildrande omständigheter? Vad blir konsekvenserna på sikt är frågor som ställs och som de måste agera utifrån.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar