lördag 28 mars 2015

Inte ens i döden av Donna Leon

Den sjuttonde boken om kommissarie Brunetti i Venedig.

Handling: Kommissarie Brunetti och hans kollega Vianello får rapport om att en kropp setts i vattnet nära en av trapporna vid Canal Grande. Det är en regnig morgon i Venedig och de beger sig till platsen där de hittar en barnkropp som de lyfter upp på land.

Den döda flickan har långt glänsande hår och bär en guldring som väcker frågor. Underligt nog har ingen anmält en saknad flicka. Bilden av den döda flickan med håret format som en gloria förföljer Brunetti i återkommande mardrömmar.

Han försöker fastställa flickans identitet genom att söka efter familjen. Spåren leder honom till ett romskt läger och i sin beslutsamhet att bringa klarhet i fallet tvingas Brunetti att kämpa både mot grov kriminalitet och mot myndigheternas fördomar.


Det här var en klassisk Donna Leon-bok. Det är lite moraliska dilemman, den venetianska miljön, mat och dryck och korruptionen som finns i Italien.

Jag var nära att sluta läsa hennes böcker ett tag men jag tycker att de senaste har varit lite bättre. Jag tycker om personen kommissarie Brunetti och även miljön som bryter av mot många av våra svenska deckare.

Betyg 3 av 5.

2 kommentarer:

  1. Jag läste min första Brunetti-bok förra året och jag blev ganska så förtjust. Har del två och tre stående redo för läsning, får se när det blir av :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Om du fastnar helt för dem så har du många kvar :-).

      Radera