måndag 17 april 2017

En sax i hjärtat av Marie Bengts

En nyskriven deckare i dåtid...

Handling: Året är 1957. Sömmerskan Hannah Lönn har rest till Eneby i Småland för att ta hand om sin faster Lilly som stukat foten, men sommaridyllen skakas snart av ett mord. En av medlemmarna i byns syjunta hittas mördad med en sax i bröstet. En charmig pusseldeckare där den självständiga och färgstarka Hannah Lönn tillsammans med polisen jagar efter mördaren bland den lilla ortens hemmafruar, gårdsägare och konditoribiträden.


Här möter en modern kvinna från storstaden ett lantligt samhälle där det finns tydliga regler för hur man uppför sig. I alla fall inför folk. För det visar sig att de flesta har något som de vill dölja.

Hannah Lönn och hennes faster hittar offret och dras till en början in i det ofrivilligt. Men det dröjer inte länge innan Hannah inser att hon kan få veta mer av människorna där än poliserna. Men trots det är det inte helt lätt för ingen vill ju att det ska vara någon av deras egna grannar som gjort det. Då är det lättare att skylla på utbölingar.

Lyckligtvis gillar jag inte vaniljhjärtan, annars hade det varit jobbigt eftersom det bland det bästa Hannah vet.

Jag har en (lång?) period där jag nu uppskattar lugna pusseldeckare allt mer. Det här är en typisk sådan. Periodvis känns den lite överdriven men samtidigt kan jag faktiskt se för mig att människor trots allt kan uppträda så. I synnerhet när man kanske lever rätt isolerat och allt går i samma gamla spår. Det blir rätt många att hålla reda på men det löste sig efterhand. Det är alltid lite knepigare när jag lyssnar på en bok.

Jag läser eller lyssnar gärna mer på böcker om Hannah Lönn framöver.
Betyg 4-.

4 kommentarer:

 1. Det låter ju bra :) Har tänkt läsa den i maj, vilket ju är ganska snart.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det var ovanligt snabbt för att vara dig :).

   Radera
 2. Pusseldeckare brukar vara mysigt. Den här vill jag läsa eller lyssna på framöver ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Om du gillar pusseldeckare borde du gilla den här! :)

   Radera