onsdag 26 juli 2017

Under radarn av Lee Child

Den 21:a boken men som tar oss bakåt i tiden!

Handling: Året är 1996 och vi möter en ung Jack Reacher som fortfarande befinner sig i armén. Han har precis återvänt från ett lyckat uppdrag i Balkan och belönas med en medalj och en stor förmögenhet. Direkt efter ceremonin får han order om att återvända till skolbänken. Reacher, tillsammans med en FBI-agent och en CIA-analytiker, ställer sig alla frågan: vad i helvete gör de där?

Snart förstår de att det rör sig om en täckmantel. Var och en, den bästa inom sitt område, har handplockats för ett topphemligt uppdrag: att hitta en amerikan som försökt sälja ett föremål till en islamistisk terrorcell i Hamburg, för hundra miljoner dollar. Både föremålet och förrädarens identitet är ett stort mysterium. Det är upp till gruppens enade krafter att hitta dem båda, innan det är för sent.

Uppläsare: Magnus Roosman

Då och då varierar jag min läsning/lyssnade med en Jack Reacher-bok. En bok som inte har några krusiduller utan det är pang på hela tiden. I den här fick vi dessutom backa lite i tid. Det visade sig att jag egentligen lyssnade på den här i maj/juni men totalt glömt att blogga om den. Men nu kommer det lite kort om den i alla fall.

Det var intressant att träffa en lite yngre Jack även om han var sig väldigt lik. Samma hårda stil och där han mest kör på. Han är ju såklart en taktiker också men tar kanske lite mer chanser här. Eller frågan är om det verkligen är så.

Jag tyckte första tredjedelen var riktigt bra men sen stampade boken rätt länge för att sen ta fart i slutet med klassisk spänning. Här rör han sig dessutom i Tyskland under en stor del av boken, mest är han i USA såvitt jag vet.

Betyg 3- av 5.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar