söndag 4 februari 2018

Saker vi inte säger av Sheila O'Flanagan

En bok som sträcklästes...

Handling: Abbey Andersen är fullt nöjd med sitt liv i San Francisco. Visst är det tråkigt att hon knappt träffar sin mamma nu för tiden, men hon har ett bra jobb och fantastiska vänner.

När Abbey plötsligt blir kontaktad av den irländske advokaten Ryan Gilligan ställs livet på ända. Allt hon trodde sig veta om sina rötter visar sig vara en lögn, och nu måste hon resa till Irland för att söka sanningen. Knappt hinner hon av planet förrän hon kastas in i en ny kris. En kris som kommer att förändra allt, inte bara för Abbey, utan även för den irländska familj som inte ens visste om att hon fanns.

Nu måste hon göra ett val som kommer att påverka alla hon känner. Men hur ska hon kunna veta att hon väljer rätt? Vem kan hon lita på? Och kommer livet någonsin att bli detsamma igen?


Då och då är det skönt att läsa den här typen av bok. En som är lättläst och rak. Men med lite strul och oväntade händelser längs vägen.

Jag har läst flera böcker av Sheila O'Flanagan och tyckt lite olika om dem. Men den här får bli en av de bättre trots allt. Jag tycker om Abbey Andersen och under en stor del av boken så får vi undra över hennes mamma. Varför är det så svårt att träffa henne? Självklart börjar boken med att hon är ihop med en skitstövel också. Det är inte oväntat att ett sådant inslag måste finnas. Just den biten kanske inte var den bästa enligt mig. Men ibland känns det som att en sådan här bok i princip måste ha med det elementet.

Handlingen bryter av med några olika saker vilket gör att läsningen flyter fram eftersom jag jag vill veta vad som ska hända. Samtidigt blir en stor del av persongalleriet rätt stereotypt och det är lite för många personer för att jag faktiskt ska komma någon annan nära än Abbey.

Det som var positivt var att jag fick en lång härlig sträckläsning. Det som är negativt är att jag snabbt kommer att glömma bort den. Men ibland är det så skönt med böcker som bara flyter på för stunden.

Betyget blir 3+ av 5.

2 kommentarer:

  1. Jag har läst några av Sheila O'Flanagan, dock inte denna, men hon verkligen skiftande kvalitet :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, de har verkligen skiftat för mig. Någon tyckte jag verkligen var usel till och med.

      Radera