torsdag 30 juli 2009

Catarina Lilliehööks bok Mei Wenti! Inga Problem!

Den här boken njöt jag av och insåg även att jag inte skulle vilja flytta till Kina även om jag gärna åker dit någon gång på semester. Hon beskriver livet i Kina på ett humoristiskt och allvarligt sätt där hon går in på vilken tuff vardag många kineser har.

Från Adlibris:
I en tid då världen riktar sina blickar mot Kina växer intresset för sinorelaterad kunskap. Hur ser dagens Kina ut, hur görs affärer och hur påverkar de kulturella skillnaderna relationerna mellan öst och väst? Med inlevelse och humor skildras här livet i Kina 1; från studier, arbete, hälsovård och ekonomisk utveckling till spännande resor och en vardag långt ifrån den svenska.

Att leva i Kina under 2000-talet är en omvälvande upplevelse. Uråldriga ritualer trängs med reformpolitik och västerländska influenser. De senaste decenniernas banbrytande förändringar gör att besökaren i dag möts av något helt annat än för bara några år sedan. Landet är på väg att åter bli en mäktig nation och västländerna knackar otåligt på dörren.

Detta är en personlig berättelse om hur det är att vara bosatt i Kina, om kulturkrockar och om vad som händer i landet med världens högsta tillväxttakt. En bok både för alla som snabbt och enkelt vill få en överblick av detta lockande och ibland ogripbara land och för den som vill fördjupa sina kunskaper.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar