fredag 31 juli 2009

Smultron och svek

Min andra bok på Åland blev Smultron och svek av Wennström och Eva Swedenmark som jag läst om på någon bokblogg och blivit nyfiken på. Tyvärr var den helt omöjlig att köpa på nätet utan fick låna den på biblioteket istället (vilket i och för sig inte är helt fel det heller).

Den fångade i alla fall tag i mig direkt. Man hamnade i ett familjedrama men fick även vara med om många mysiga middagar där man även serveras recepten i boken. Den påminner om något Kajsa Ingemarsson skulle kunna skriva (jag syftar på Små citroner gula t.ex där man också är i en restaurangmiljö).

Nu tycker jag inte baksidestexten exakt speglar handlingen men hyfsat bra i alla fall. Sen boken kanske lite väl övertydlig ibland men det fungerar ändå. Man lever sig in i den och känner med dem. Och man blir väldigt sugen på italiensk mat!

Baksidestext: Ett släktdrama med många bottnar. Liselotte försöker hitta balans i tillvaron med sin ständigt arbetande man Mario, med de två barnen Sandra och Elias, med kraven från sina föräldrar Anita och Börje och med känslan av att vara instängd i en tillvaro som inte har blivit som hon tänkt. Men oväntade händelser ställer allt på sin spets och tvingar henne att ompröva saker och ting... Är Liselotte verkligen den präktiga mamman och hustrun som alla vill se henne som? Är Susanne den pålitliga vännen? Och Anitas och Börjes äktenskap, remmer det kanske också hemligheter deras barn inte vet någontim om?

En engagerande berättelse som vävs kring de små livsödena, det som pågår under ytan av vardagens alla händelser och som innehåller livets stora frågor: kärlek, vänskap, lojalitet och förhoppningar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar