torsdag 30 juli 2009

Pepparkakshuset av Carin Gerhardsen

Ytterligare en svensk deckarförfattarinna. Man får följa kriminalkommisarie Conny Sjöberg vid Hammarbypolisen och några av hans kollegor när de löser en seriemördares framfart. Pepparkakshuset är hennes första deckare och ska följas av flera om Hammarbypolisen. Jag tyckte boken var helt ok men inte så bra att jag skulle köpa nästa bok som inbunden men möjligtvis att jag ger henne en till chans i pocketformat.


Från Adlibris:
En måndag i november, klockan är fyra, det mörknar och blöt snö faller över Stockholm. Mannen sätter sig tillrätta på tunnelbanan. Han undrar om det syns utanpå att han är lycklig. Om det stör? Tåget bromsar in och han kliver av. För upptagen med sina tankar för att se att en dyster figur följer efter honom.


På kort tid inträffar flera bestialiska mord i Mellansverige. När kriminalkommissarie Conny Sjöberg vid Hammarbypolisen börjar ana att de hör ihop blir han iskall inombords. Det finns en människa därute vars drivkrafter är mycket personliga och som inte kommer att backa undan för något.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar