fredag 31 juli 2009

I de lugnaste vatten - Viveca Sten

Jag stöter ständigt på nya svenska deckarförfattare och kan oftast inte låta bli att testa dem. Den här utspelas i Sandhamn och vi har två huvudpersoner som vi får följa, polisen Thomas Andreasson och hans bästa kompis från barndomen Nora Linde som lever med sin familj på just Sandhamn under sommaren. Självklart kommer fler böcker med det här radarparet.

I alla fall så tyckte jag den var helt klart läsvärd. Den var inte förutsägbar alls men samtidigt blev det lite väl nära sammanträffanden som gjorde att man inte kunde förstå hur det skulle sluta. Jag kommer inte köpa nästa bok i inbundet format utan väntar på pocketupplagan.

Baksidestext: Det är en het julimorgon på Sandhamn i Stockholms skärgård. En manskropp inlindad i ett fisknät flyter i land på öns västra strand.

En dryg vecka senare hittas en kvinna brutalt mördad inte långt därifrån och Thomas Andreasson från Nackapolisen får ta sig an fallet.

Ledtrådarna är få. Vad har de döda för anknytning till Sandhamn? Vilka hemligheter döljer sig i det lilla samhället? Plågad av förlusten av sin nyfödda dotter och ett havererat äktenskap kastar sig Thomas in i utredningen. till sin hjälp får han oväntat barndomskamraten Nora Linde, som är fritidsboende på ön.

En mördare går lös i sommaridyllen och pressen på polisen ökar alltmer. De måste snabbt finna den skyldige innan ytterligare liv går till spillo...


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar