söndag 6 oktober 2013

Bara tre kan leka så av Denise Rudberg

Den tredje boken om Marianne Jidhoff.

Handling: Den högt uppsatte och mycket folkkäre politikern Bror Hemros återfinns död i sitt hem på David Bagares gata i Stockholm. Mordet är extremt makabert. Han och hans hustru tycks ha haft ett ytterst normalt liv, men då man börjar nysta i fallet dyker miss tanken upp att mordet hänger ihop med en prostitutionsutredning som polisen arbetat med i flera år, men som lagts ner på grund av bristande bevis.

Samtidigt försvinner två kvinnor, båda bosatta på Östermalm, under märkliga former under ett och samma dygn: Nadia Yvreus, 36 år och föräldraledig tvåbarnsmamma bosatt på Karlavägen tillsammans med sin make, och Nickis Ejlund, 45 år och innehavare av en exklusiv barnklädesbutik på Östermalm. Kan det finnas några samband med mordet på Hemros?

Detta är upptakten till den tredje boken i serien om åkla garsekreterare Marianne Jidhoff, kriminalkommissarie Torsten Ehn och kriminalassistent Augustin Madrid den trio som bildat en specialenhet inom polisen, och som i det tysta arbetar med fall där risken för läckor inom polisen måste elimineras totalt.


Jag erkänner att jag gillar att läsa om Marianne Jidhoff och miljön kring Östermalm - inklusive maten. Jag tycker om att uppdateras om de övriga som jobbar nära henne. Men som deckare är den svag, i synnerhet slutet av fallen de jobbar med. Helt plötsligt är allt löst och det känns som jag tappade något. Kanske gjorde jag det eftersom jag lyssnade på boken trots att jag inte tror det.

Uppläsningen görs av Jan Waldekranz och hans sätt att prata passar mig inte alls. Det blir alldeles för artikulerade ord där varje bokstav hörs tydligt. Om ordet "farligt" fanns med så hörs bokstaven g mycket tydligt. Det blir också lite konstigt när en mansröst nästan skriker ut Marianne Jidhoffs kommentarer eller tankar. Det fungerar bättre när Torsten är huvudperson för jag kan tänka mig att han kan låta lite mer åt det hållet. Men resten... nej tyvärr.

Trots att jag låter negativ så kommer jag med stor sannolikhet läsa en fjärde bok om den kommer.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar