söndag 4 maj 2014

En Engelsman i Paris av Nicolas Barreau

En mysig roman om ett mysigt Paris...

Handling: Trettioåriga Aurélie Bredin vandrar ensam och sorgsen på Paris gator. Hennes far har nyligen dött och hennes pojkvän har lämnat henne för en annan kvinna.

Under sin promenad kommer hon till en bokhandel där hon hittar boken En engelsman i Parisav den engelska författaren Robert Miller. Boken beskriver hur han kom till Paris för en lansering och träffade en kvinna.

Till sin förvåning upptäcker Aurélie att kvinnan liknar henne själv och att berättelsen delvis utspelar sig på pappans restaurang, Temps des Cerices, som hon nu fått ärva.

Aurélie blir besatt av att få träffa författaren. Hennes försök att kontakta den attraktive men skygge Robert Miller lyckas inte. Framförallt är redaktören på förlaget inte hjälpsam. Men Aurélie ger inte upp. Hon skriver till författaren och bjuder honom på en romantisk middag. Och en dag får hon svar. Det blir ett möte som hon aldrig hade kunnat drömma om...


Med åren lockas jag inte lika mycket av mysiga böcker som jag en gång gjort. Jag har blivit mycket kräsnare. Då och då kommer däremot ett litet guldkorn i genren men tyvärr är inte den här boken en av dem - för mig. Mitt problem är helt enkelt att den är lite för förutsägbar och jag känner inte särskilt mycket för karaktärerna.

Men miljön (alltså Paris) är oerhört mysig, det är trevligt att förlagsbranschen finns med på ett hörn och även en fransk restaurang.

Den har också ett lite annorlunda grepp där det finns två jag-röster. Jag blev rätt förvirrad först när den andra jag-rösten började men förstod sen vad det var.

Så vill man ha en mysig förutsägbar och lättläst roman i en mysig miljö så är den här perfekt!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar