fredag 15 maj 2015

Full House av Maeve Binchy

Mysig och lättläst på engelska!

Handling: Dee älskar sina tre vuxna barn väldigt mycket. Men alla tre bor fortfarande hemma. Rosie flyttade när hon gifte sig men flyttade tillbaka när det inte blev som hon tänkt sig. Helen är lärare men hon gör allt hon kan för sina elever och tänker inte ens tanken på att lämna hemmet. Anthony skriver låtar och väntar på att någon en dag ska vilja betala för dem. Alla tre tycker att det är väldigt bekvämt att bo hemma gratis och självklart måste deras föräldrar älska att ha kvar dem hemma... En kris uppstår och Dee inser att saker och ting måste förändras. 

Det här är en klassisk historia där föräldrarna och gjort allt för barnen och kvar finns ett gäng otacksamma vuxna. När krisen uppstår och barnen inte alls finns där för dem växer Dees frustration och hon blir tvungen att inte längre låta husfriden gå först.

Jag har äntligen kommit igång och börjat läsa på engelska igen. Det sker inte ofta men böcker som jag inte tror kommer att bli översatta och som jag känner för att läsa blir nu köpta då och då. Den har var tunnar än jag tänkt mig men ändå väldigt lagom om söker något lättläst och mysigt på engelska.

2 kommentarer:

  1. Det var väldigt länge sen jag läste en bok på engelska så jag känner mej lite ringrostig, men jag kan tänka mej att Maeve Binchys böcker inte är så svåra att läsa på engelska.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Den här var faktiskt perfekt att läsa på engelska. Den är på drygt 100 sidor och med rätt stor text. Dessutom är den mysig och engagerande.

      Radera