måndag 8 juni 2015

Falleri fallera falleralla av Carin Gerhardsen

Sista boken om Hammarbypolisen!

Handling: Kriminalkommissarie Conny Sjöberg satt i baksätet på en civil polisbil och tänkte att någonting ömtåligt och värdefullt höll på att gå sönder inom honom.

Det blåste kalla människofientliga vindar i landet, och han började förlora hoppet om att själv kunna göra någonting för att styra om dem. Teamet var dessutom helt klart ur form och medarbetarna snudd på aggressiva mot varandra. Atmosfären inne i bilen var så mättad av sorg och ilska att det var med lättnad de till slut klev ut och mötte den piskande yrsnön. Och en av de mest fasansfulla brottsplatser de någonsin hade upplevt.

Två personer mördade på öppen gata i centrala Stockholm. En medelålders kvinna och en liten pojke, brutalt nedklubbade med en hammare. Och det var bara början. Början på slutet.


Uppläsare: Stefan Sauk.

Det här blev en riktigt sträcklyssnarbok! En nytt fall för en styrka som reduceras av olika skäl. Hamad har inte hämtat sig från det som hände i förra boken och mår mycket dåligt. Fallet de utreder berör Conny Sjöberg lite personligt och han själv är inte på topp.

Jag har stört mig lite på att poliserna själva här dras in i lite för mycket kriminella saker som berör dem personligen. Även här händer sånt men just i den här boken bryr jag mig inte. Den är för spännande och serien knyts ihop på ett sätt som passar mig. Frågan är vad Carin Gerhardsen ska hitta på nu istället?

4 kommentarer:

 1. Åh men nu vill jag läsa den tidigare än tänkt!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den blir perfekt på semestern annars :-).

   Radera
 2. Alltid trist när en favoritserie tar slut, men å andra sidan är det egentligen bra att en författare kan avsluta en serie. Annars är risken stor att böckerna börjar gå på tomgång och man tröttnar.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo, det är bättre att den tar slut än att man ledsnar på den.

   Radera