onsdag 30 december 2015

Elegy for Eddie av Jacqueline Winspear

Den nionde boken om Maisie Dobbs.

I den här boken blir Maisie Dobbs uppsökt av gamla bekanta från hennes barndom. En man har dött och det påstås vara en olycka men männen tror inte på det och ber Maisie undersöka det hela.

Det är april 1933 och Jacqueline Winspear beskriver ett England som fortfarande lider av sviterna efter första världskriget. Samtidigt har en viss herr Hitler börjat verka i Tyskland.

Den här boken handlar om den lilla människan men också om den stora världen (med risk för att låta klyschig). Den handlar också om att Maisie behöver lära sig en läxa även om det gör ont. Hon har ännu inte vant sig vid att vara välbärgad och har svårt att veta var hon hör hemma och ibland engagerar hon sig lite för mycket.

Jag tyckte om den här boken som jag oftast gör med böckerna om Maisie Dobbs. I de senare böckerna märks knappt hennes gåva om att kunna se lite mer än andra. Vissa föredrar säkert det men jag tyckte om den biten så länge den inte tar över.

Nästa bok i serien finns redan hemma men jag behöver pausa lite och ska istället hoppa på julklappsböckerna istället. Frågan är vilket det blir! Den här lär i alla fall bli årets sista bok.

4 kommentarer:

 1. Jag har en av dessa böcker, men har inte läst den ännu.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi får se om du gör det under 2016 då :-).

   Radera
 2. Vilket vackert omslag! Boken låter småmysig men jag har vääääldigt svårt för övernaturligheter.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tycker om miljöbeskrivningarna i den här serien. Men det övernaturliga märktes inte alls i den här boken. Det antyds ibland men märks inte annars.

   Radera