måndag 30 oktober 2017

De sju som såg av Denise Rudberg

Den sjunde boken om Marianne Jidhoff och hennes team.

Handling: I husen på Stockholms finaste gator döljs många familjehemligheter. När läkaren Folke Bergman kallas till ett skyddat kvinnoboende för att ta hand om två kvinnor som behöver läkarvård, vet han inte att det kommer leda till att hemligheten ur hans förflutna snart kommer att hinna ikapp honom.

Marianne Jidhoff försöker landa i sin nya roll som chef för den externa utredningsenheten när hon tillsammans med kriminalkommissarie Torsten Ehn, kriminalassistent Augustin Madrid och deras två nya kollegor får ett larm. En mycket känd idrottsman har hittats död, och man misstänker att det rör sig om ett mord. På ytan hade mannen en perfekt tillvaro med en framgångsrik karriär och ett lyckligt äktenskap. Då utredningen fördjupas får Marianne dock höra rykten om att mannen inte varit en så underbar make som det verkat. En otäck sanning om våld och övergrepp bakom stängda dörrar börjar visa sig, och snart är ingenting som de först trott.

Uppläsare: Anna Maria Käll

Tänk att det här är den sjunde boken om Marianne Jidhoff. Jag såg att det är fem år sen drygt som jag läste den första boken. Och det känns som det kanske gått två eller max tre år sen dess.

Jag älskar att återse Marianne Jidhoff, Torsten och Augustin. Torsten är kanske inte favoriten av dem men de bildar ett bra team. Den här gången introduceras dessutom två nya medarbetare men jag kom dem inte så nära tyvärr. Nu när det gått någon vecka känns de mer som några skuggfigurer. Men jag hoppas att kommande böcker kan ge dem mer utrymme. Dessutom var det inte så mycket med Augustin heller den här gången. Men viktigast av dem är ändå Jidhoff själv och även sånt som hon unnar sig i livet (förutom rökningen). Nu fick den här boken ett lite annat fokus men det är inte fel det heller.

Själva deckargåtan är periodvis spännande och bra (och obehaglig). Men den är också det som är svagast i boken. Det blir i min värld lite för många udda sammanträffanden när allt knyts ihop för att kännas rimligt. Men eftersom jag känt så för flera av böckerna så är jag beredd och har inte så höga förväntningar.

Betyget är knepigare. Men den här får 3+ av mig.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar