onsdag 29 juni 2022

Kommande böcker i juli 2022

Här kommer mitt 70:de inlägg om kommande böcker en månad. Det verkar vara i maj 2016 som jag gjorde mitt första inlägg gällande det här.

Juli brukar vara väldigt tunnsått så jag tror att jag inte ens gjort någon inlägg vissa år. Men i år blev det i alla fall några stycken.

Författaren till Hetta kommer här med en ny bok.

Överlevarna av Jane Harper

Bokförlaget Forum

Utgivningsdatum: 2022-07-06

Antal sidor: 350

Ett misstag förändrade Kieran Elliots liv för alltid och skuldkänslorna som fortfarande förföljer honom blossar upp när han besöker den lilla kuststad som en gång var hans hem tillsammans med sin fru och deras lilla dotter. Kierans föräldrar kämpar för att få saker att gå ihop i ett samhälle som är beroende av havet, både på gott och ont, och över dem hänger skuggan av den frånvarande brodern Finn.

När en kropp upptäcks på stranden hotar väl bevarade hemligheter att dyka upp i den mordutredningen som följer. Ett sjunket vrak, en försvunnen flicka och frågor som aldrig fått något svar. 

 En feelgood om bakning känns inte fel alls.Det här är också första boken i serien om Hannas kakor.

Hannas Sweet Deli av Kristina Ahlström

Romanus & Selling

Utgivningsdatum: 2022-07-06

Antal sidor: 352

Hanna Dahlman är 48 år, nyskild och uppgiven. Erik, hennes man sedan snart trettio år, har lämnat henne. Helst vill Hanna bara gå under jorden. Då föreslår hennes son Carl, den unge stjärnkrögaren, att hon ska driva hans nya satsning: ett trendigt café på Södermalm i Stockholm. Där ska hon få jobba med det som hon älskat sedan barnsben - att baka. Hannas Sweet Deli är fött.

Via läckra bakverk, en varm gemenskap och den lojale golden retrievern Sigge, hittar Hanna tillbaka till livsglädjen. I sin egen trappuppgång möter hon en dag en farligt attraktiv och uppvaktande man. Men vågar hon tro på kärleken igen? Och när oväntade utmaningar och familjehemligheter ställer saker på sin spets tar livet en vändning Hanna inte kunnat ana.


Här kommer första boken i en serie (Fortunas döttrar) som verkar påminna om de Sju systrarna men här är det inte lika många systrar. Eller lika tjock bok.

Rosalinds resa av Muna Shehadi

Printz

Utgivningsdatum: 2022-07-13

Antal sidor: 383

Rosalind, Olivia och Eve är döttrarna till den vackra och omtalade skådespelerskan Jillian Croft, och hennes make Daniel Braddock. Trots att deras mor till och från kämpade med sin psykiska hälsa hade de på många sätt en storslagen uppväxt. Men när hon dör kommer döttrarna över läkarjournaler som antyder att deras mor aldrig kunnat föda dem.

Medan Olivia och Eve hävdar att det som står i journalerna inte kan stämma, kan mellansystern Rosalind inte släppa tanken på att hela hennes barndom kan vara en lögn. Hon börjar forska i vad som kan ha hänt, och spåren leder henne till operasångerskan Leila Allerton i New Jersey, och hennes härliga familj.

Rosalind blir snabbt insläppt i familjens bullriga gemenskap, men vad ska de säga när de får reda på anledningen till att hon sökt upp dem?


En feelgood om böcker är kanske inte heller fel.

Bokälskare av Emily Henry

Lavender Lit

Utgivningsdatum: 2022-07-21

Antal sidor: ?

Hela Nora Stephens liv består av böcker. Som litterär agent i New York gör hon allt för sina författare, men också för sin älskade lillasyster Libby. Så när Libby ber Nora följa med till den idylliska småstaden Sunshine Falls i North Carolina ställer hon upp, om än motvilligt. Planen är att de ska ha en avkopplande systersemester tillsammans, samtidigt som Libby i hemlighet hoppas att Nora ska bli hjälte i sitt eget liv och inte bara i andras. Men i stället för picknickar i mysiga gläntor och heta möten med någon sexig skogshuggare eller snygg landsortsläkare, springer Nora ideligen på Charlie Lastra, en butter förläggare som också kommer från New York. Det skulle kanske ha kunnat bli gulligt och romantiskt, om det inte vore för det faktum att Nora och Charlie redan har träffats massor av gånger hemma i stan, och det har aldrig varit det minsta gulligt ...

 


Wow, 25 år senare så kommer fortsättningen på En oväntad semester. Och det är vid sådana här tillfällen som jag önskade att jag börjat dokumentera min läsning mycket tidigare. För när läste jag den? Och även om jag känt att Marian Keyes och jag är klara med varandra så stämde det kanske inte ändå.

Ett oväntat val av Marian Keyes

Norstedts

Utgivningsdatum: 2022-07-21

Antal sidor: 563

25 år har gått sedan vi träffade Rachel Walsh senast. Då var hennes liv en enda röra. Men ett livsavgörande beslut får hennes liv att ta en helt ny riktning och nu har hon ett tryggt arbete som behandlingsterapeut, radhus, trädgård och en ny kärlek. Plus en bullrig familj som inte drar sig för att lägga sig i minsta beslut.

När Rachel får ett oväntat samtal som leder till att hon plötsligt står öga mot öga med sitt livs kärlek skakas hennes trygga tillvaro om rejält. Hon, som trodde att allt gick enligt plan och skulle fortsätta att göra det för alltid, inser att det inte spelar någon roll hur gammal man är, livet kan alltid förändras och ta nya, oväntade vändningar.


Sist ut är en bok som känns lite mer allvarlig och som belönats med Booker-priset 2021. Den skulle dessutom passa in i Kaosutmaningen 2022.

Löftet av Damon Galgut

Albert Bonniers Förlag

Utgivningsdatum: 2022-07-25

Antal sidor: 290

Det börjar med en begravning. Året är 1986 och apartheidregimen går mot sitt slut. Familjen Swart dras isär efter mammans död, och de efterlevande återser varandra bara när nya begravningar för dem samman. Det enda som består är familjegården och de obesvarade frågorna kring ett löfte som aldrig infriats. Ett löfte om att den trogna anställda skulle få ett eget hus på sin egna mark. Men ett löfte som aldrig infriats. 2 kommentarer:

 1. Jag tycker egentligen att det är ganska skönt att det inte alltid kommer så många nya böcker som jag vill läsa 🙂 Marian Keyes bok är ju en otippad uppföljare som jag faktiskt tror att jag måste läsa. Även jag önskar att jag hade börjat dokumentera min läsning tidigare och jag började ändå 1991. Så jag vet att det var nästan exakt 20 år sedan jag läste En oväntad semester 😁

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo, jag håller med där och det här inlägget var mycket enklare att göra än de stora.
   Kul att du började då åtminstone. Jag dokumenterade en sommar på 80-talet när Törnfåglarna gick på tv (jag läste boken mellan två avsnitt) och då läste jag Kitty, Törnfåglarna, troligtvis typ Allersböcker, pappas lite gråa deckare osv. Så en salig blandning som hade varit rolig att följa.
   Ang. En oväntad semester så tänkte jag först på Vattenmelonen för den boken satte sig mer i minnet än En oväntad semester. Men jag borde nog läsa om En oväntad semester innan jag tar uppföljaren.

   Radera