måndag 5 mars 2012

I stället för dig av Sofie Sarenbrant

Den spännande fortsättningen på Vecka 36.

Handling: Det har gått sexton år sedan Agnes blev bortförd, inlåst och tvingad att föda sitt barn i en mörk källare, mitt i det skånska sommarparadiset Brantevik. Pojken hon födde slets ur hennes armar i samma sekund som han tog sina första andetag. Vad som hände med honom efter det är ett mysterium som polisen aldrig lyckats lösa.
I dag lever Agnes ett till synes fridfullt familjeliv i Bromma med sin man och deras dotter Nicole, som nu är arton år gammal. Men det Agnes inte vet är att hennes man bedrar henne och att Nicole har rest till Brantevik för att ta reda på sanningen om henne sin bror.Men det är fler personer med anknytning till fallet som återvänt till det lilla fiskläget och när Nicole väl förstår vad hon gett sig in i är det för sent att dra sig ur. 

Efter att ha läst ut Vecka 36 kastade jag mig över fortsättningen när jag ändå var helt inne i personerna. Här får man lära känna personerna 16 år senare och jag tycker Sofie Sarenbrant gör ett bra jobb här. De har förändrats men man känner ändå igen dem. Relationerna beskrivs på ett bra sätt och allt är inte svart eller vitt. Nu är inte den här historien lika spektakulär som den första utan lite mer förutsägbar. Men det gör inget. Jag slukar den ändå för jag vill veta hur det går.

Sofie Sarenbrant når kanske inte riktigt upp än till att bli en favoritförfattare men jag kommer definitivt läsa hennes tredje bok och det rätt snart.

7 kommentarer:

 1. Jag känner att det börjar bli dags att ta tag i Sofie Sarenbrants böcker. Vecka 36 är i alla fall med på min boktolva i år, så den lär ju bli läst :)

  SvaraRadera
 2. Monika: Jag misstänker att du kan beta av båda rätt snabbt om du bara kommer igång. Så var det för mig i alla fall.

  SvaraRadera
 3. Jag har tänkt läsa de här men inte kommit mej för. Ska kolla om de (eller åtminstone den första) finns på biblioteket nästa gång jag går dit. Fast just nu har jag ganska många egna böcker att läsa...

  SvaraRadera
 4. Måste nog läsa dessa böcker känner jag.

  SvaraRadera
 5. Boksnoken: Det var samma för mig. Vecka 36 är min syster och har legat länge (precis som Någon sorts frid som också ligger och väntar sen länge).

  Västmanländskan: De är bra och spännande men inga litterära mästerverk :-).

  SvaraRadera
 6. Åh, dessa ska jag hoppa på så snart jag kan! Har dem lånade som e-böcker men så mycket annat ska ju också läsas :)

  SvaraRadera
 7. Nilma: De är så pass spännande så när man väl börjat läsa så går det väldigt fort.

  SvaraRadera