lördag 27 juli 2013

Flickorna i Villette av Ingrid Hedström

Den andra i serien...

Handling: Tre tonårsflickor hittas mördade samma dag som Villette har sin stora festdag. En mardröm på flera sätt eftersom staden som satsar på att bli EU:s kulturhuvudstad är full av inbjudna journalister. Det verkar först vara ett lättlöst fall: en ung kille från trakten har skjutsat flickorna. Men spåren leder åt ett annat. Undersökningsdomaren Martine Poirot tvingas ta stora risker för att finna mördaren innan han slår till igen.

Den första boken i serien läste jag 2009 så det kanske är förståeligt att jag inte minns vad den handlade om. Sen tog det alltså ungefär fyra år innan jag läste den andra boken då många verkar gilla serien.

Jag är lite blandad i mina känslor. Som deckare är den mycket bra men det känns som en Martine Poirot blir rätt personligt inblandad i en hel del fall. Mer personligt och ofta än vad som känns naturligt. Det är lite samma sak med Ruth Galloway  i Elly Griffiths böcker som jag ändå älskar trots detta. Så jag kommer att läsa vidare och det kommer definitivt inte ta fyra hela år innan jag påbörjar nästa bok.

Jag gillar den belgiska miljön och det är intressant med hur rättsväsendet fungerar där eller kanske fungerade. Jag har förstått att författaren själv bodde där under nittiotalet och att det är därför som böckerna utspelar där och då. Det är också intressant med de olika människorna i Martine Poirots närhet som hennes man historikern, hans syster, Martine Poirots bror och brorsdotter främst. Mycket därför kommer jag snart börja läsa nästa bok eftersom jag inte vill göra en omstart av personerna igen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar