lördag 23 december 2017

Ensam i Paris av Jojo Moyes


Ensam i Paris och andra historier (ljudbok)

En mysig novellbok.

Handling: Nell är tjugosex år och har aldrig har varit i Paris. Hon har aldrig ens varit på en romantisk weekend någonstans. Att åka utomlands är inte riktigt hennes grej. Men när Nells pojkvän struntar i att dyka upp vid tåget har hon chansen att bevisa för alla inklusive sig själv att hon kan vara självständig och modig. Väl i Paris hittar Nell en version av sig själv som hon inte visste existerade Kortromanen Ensam i Paris är romantisk och charmig verklighetsflykt när den är som bäst.

I den andra kortromanen Smekmånad i Paris får vi möta Liv och Sophie från Sophies historia, många år tidigare. Sophie, som är från landet, sveps med i den glamorösa Belle epoque-tillvaron i Paris, men upptäcker att ett liv med en hyllad konstnär som Edouard kan vara komplicerat. Ett århundrade senare följer Liv i hennes fotspår; efter en hastig romans blir smekmånaden i Paris inte riktigt så romantisk som hon hoppats.

Dessa noveller och några till var lättlyssnade och oftast mysiga. Kvinnorna är i fokus och i många fall deras livsval. Ska de stanna och kämpa? Är kärleken värld det. Eller är det dags att gå vidare? Ibland väcks lite andra funderingar. 

Jag tror inte att den här boken kommer stanna kvar så länge i mig men den var ändå väldigt trevlig medan jag lyssnade på den och julhandlade och julstädade. Så dessa stunder blev rätt trevliga trots allt.

Betyg 4 av 5.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar