torsdag 9 augusti 2018

Helgfrågan v. 32Efter att ha pausat med helgfrågan under semestern så tar jag tar i den nu när det bara är en semesterdag kvar.

Mia ställer den här veckan följande frågor:

Finns det några böcker som inte lämpar sig som ljudböcker? 

Jag lyssnar kontinuerligt på ljudböcker även om jag läser fler än vad jag lyssnar på. Och ja, det finns vissa typer av böcker som jag undviker att lyssna på. 

Dels de där jag vet att det finns en del sex. Av någon anledning blir jag väldigt obekväm med att t.ex gå runt på Ica bland massa folk och få höra väldigt intima detaljer av ett samlag. Det blir så fel. 

Faktaböcker eller biografier med mycket bilder kanske inte heller är så bra alla gånger eftersom man då missar dem. Jag klarar heller inte av faktaböcker som är väldigt faktaspäckade eftersom jag då behöver se orden i text om jag ska minnas dem.

Slutligen kan det vara böcker som är väldigt väldigt spännande eller har en orgie i våldsamheter som t.ex vissa av Kepler böcker. Då vill jag läsa istället för att lyssna (om jag nu överhuvud taget vill ta mig an en sådan bok). 

Bonusfråga: Hur har sommaren varit?

Sommaren har varit riktigt bra. Jag känner mig definitivt utvilad och kommer vara rätt förvirrad (och trött) på måndag. Vi har bott i stuga i både Roslagen och på Åland (där badade jag varje dag). Sen har vi gjort lite dags- eller kvällsutflykter hemifrån. Vid ett tillfälle var vi vid en höghöjdsbana där jag och sonen klättrade och åkte zipline. Jag insåg efteråt att jag nog var den äldsta som var där uppe. Men jag var där tidigare i somras med jobbet och då var jag inte äldst i alla fall :).


Jag har varit i Stockholm med min syster och mamma och shoppat och ätit massa gott (t.ex tapas som jag älskar). 

En mindre trevlig händelse var att det brann nära oss och polisen bad oss vara beredda att evakuera. Det var en väg mellan oss och branden men den lyckades ta sig över några gånger men släcktes lyckligtvis direkt. Men det var några oroliga dagar med mycket obehaglig lukt eftersom vinden låg på åt vårt håll. 


12 kommentarer:

 1. zipline är kul, maken och sonen har åkt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det är en härlig känsla att glida fram där.

   Radera
 2. otäckt med alla dessa bränder. härligt att känna sig utvilad när semestern är slut

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, även om vi kom lindrigt undan så var det ändå väldigt obehagligt. Ja, det känns bra nu. Det var hektiskt innan semestern men jag hoppas att det blir en bra höst nu.

   Radera
 3. Läskigt med bränder, även om det är en bit ifrån så kan de ju sprida sig. I sommar har det varit lite väl mycket bränder. Skönt när en känner sig utvilad efter semestern, jag har min andra semester nu och det är skönt innan hösten sätter igång med allt som det innebär.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det är läskigt med bränderna. Jag hoppas att din semester blir bra.

   Radera
 4. Usch, hemskt det där med bränderna denna sommar. Zipline såg ju kul ut! Och Roslagen lät trevligt, bor ju liksom där. ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det är hemskt med dem. Vi semestrar oftast på någon ö (Åland, Gotland eller Öland) men tänkte att vi skulle ta fastlandet den här gången.

   Radera
 5. Åh vad jag håller med dig. OM jag lyssnar till nån sexscen får jag alltid för mig att ljudet helt plötsligt hörs ut ;) Hjälp!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha, precis! Det känns jättepinsamt.

   Radera
 6. Lyssna på sexscener när man går i affärer är något jag undviker med. Speciellt som jag brukar skrika och skratta rakt ut, haha.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha, då förstår jag verkligen att du undviker att lyssna på sex-scener där och då.

   Radera